Kolombiya, yeni kömür madenlerini yasaklayan bir yasa tasarısı önerdi

Güney Amerika’nın en büyük kömür üreticisi Kolombiya, yakıt için yeni arama ve üretim sözleşmelerini yasaklayacak bir madencilik yasa tasarısı teklif ediyor.

Kolombiya, yeni kömür madenlerini yasaklayan bir yasa tasarısı önerdi
29 Şubat 2024 - 12:30 - Güncelleme: 29 Şubat 2024 - 13:46

Mining’in haberine göre, teklif edilen yasa aynı zamanda bazı durumlarda kömür ve diğer maden türleri için madencilik varlıklarının kamulaştırılmasına da izin verecek.

Enerji ve Maden Bakanlığı’nın web sitesinde yer alan metne göre tasarı, ülkenin “karbondan arındırma hedeflerini” ilerletmeyi amaçlıyor. Tasarı metninde, bazı durumlarda hükümetin madencilik varlıklarını kamulaştırmasına olanak tanıyacak bir öneri de yer alıyor. Varlıkların, diğer gerekliliklerin yanı sıra “ülkenin yeniden sanayileşmesine, enerji geçişine, tarımsal kalkınmaya ve kamu altyapısına katkıda bulunması” ve “uygun koşullarda doğrudan nitelikli ve vasıfsız işler yaratması” gerekecek.

Petrol ve kömür, Kolombiya’nın en büyük iki ihracatıdır ve ihracat gelirinin yaklaşık yarısını oluşturuyor. Dubai’deki COP28’de Kolombiya, fosil yakıtların sona ermesi çağrısında bulunan bir grup ülkeye katıldığını açıklamıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum