Kilimli halkı maden araçlarına yolu kapattı

Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki maden ocaklarının yol kullanımı nedeniyle yaşanan sorunlarla ilgili vatandaşlar tarafından yapılan eylem...

Kilimli halkı maden araçlarına yolu kapattı
28 Ağustos 2023 - 17:04

Kilimli ilçesinde, maden ocaklarına giden ağır tonajlı araçların sokakları toz içinde bıraktığı ve geçişleri sırasında oluşan sarsıntının evlerde çatlaklara yol açtığı iddiasıyla vatandaşlar eylem düzenledi. Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, şirketlerle görüşerek beton yol yapımı için bir gün süre verdiklerini ve aksi takdirde sokağı trafiğe kapatacaklarını açıkladı.

Olayın geçtiği Bölüm Mahallesi Aksu Sokak'ta oturan vatandaşlar, bölgedeki maden ocaklarına giden TIR ve kamyonların yollardaki parke taşlarına zarar verdiğini, toz oluşturduğunu ve sarsıntı nedeniyle evlerinde çatlaklar meydana geldiğini belirterek, sokağı trafiğe kapattılar. Polis ekipleri, taşları kaldırarak yolu tekrar trafiğe açtı.

Mahalle sakinleri, şirketlerin faaliyetleri nedeniyle yolun kullanımının zorlaştığını ve evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu dile getirdi. Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, bu sorunun çözümü için şirketlerle iletişime geçtiklerini ve beton yol yapımını kabul etmeleri için 1 gün süre verdiklerini belirtti. Eğer şirketler yol yapımını kabul etmezse, mahalle sakinlerinin sokağı ağır vasıta trafiğine kapatma eylemi yapabileceğini ifade etti.

Vatandaşlar, ayrı bir yolun yapılarak maden şirketlerinin kullanımına sunulmasını talep etti. Kilimli Belediye Başkanı da bu konuda şirketlerle görüşmelerin devam edeceğini ve sorunun çözümü için çaba gösterileceğini vurguladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum