Karsan'da hedef 1000'inci elektrikli araç

Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, Busworld Europe isimli ticari araç fuarında yer aldıklarını ve markalarına gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti

Karsan'da hedef 1000'inci elektrikli araç
08 Ekim 2023 - 12:00

Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, Busworld Europe isimli ticari araç fuarında yer aldıklarını ve markalarına gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti. Karsan'ın son dönemde geliştirdiği toplu taşıma araçları ile fuarda yer aldığını söyleyen Baş, şirketlerinin son beş yılda büyük bir değişim içinde olduğunu ve ürünlerini geleceğe yönelik olarak elektrikli hale getirdiklerini vurguladı. Baş, Karsan'ın otobüslerini 6 metreden 18 metreye kadar elektrikli hale getirdiklerini ve gelecekte şehir içi taşımacılığın elektrikli araçlara dönmesinin hızlanacağına inandıklarını ifade etti.

Karsan'ın hedefinin bir dünya markası olmak olduğunu belirten Okan Baş, şu ana kadar 1000 elektrikli aracı Avrupa ve Amerika kıtalarına satacaklarını söyledi. Ayrıca, Japonya'da da önümüzdeki yıl ilk araçlarını satmaya başlayacaklarını açıkladı. Baş, Karsan'ın yüzde 100 Türk markası olarak global bir oyuncu olma hedefine odaklandığını ve Türkiye'de de elektrikli araçlarının kullanılmaya başlandığını belirtti. Karsan'ın hem Türkiye'de hem de dünya çapında büyümeye devam ettiğini vurguladı.

Karsan, elektrikli toplu taşıma araçları konusundaki çalışmalarıyla dikkat çeken bir şirket olarak, hem yerel hem de uluslararası pazarda etkin bir oyuncu olma yolunda ilerliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum