KARABİGA'DA SİYASET DÜĞÜMLENMİŞ DURUMDA. BAŞKAN ELBİ ANKARA'DA KAPI KAPI DOLAŞMAYA BAŞLAMIŞ.

Maden Dedektifi yazdı...

KARABİGA'DA SİYASET DÜĞÜMLENMİŞ DURUMDA. BAŞKAN ELBİ ANKARA'DA KAPI KAPI DOLAŞMAYA BAŞLAMIŞ.
11 Aralık 2023 - 13:33 - Güncelleme: 13 Aralık 2023 - 15:58
Güzelim Kazdağları’nın bağrına doğru çıktığım yolculuğa güzide Çanakkale'mizin bütün beldelerini görmek ve o bölgelerdeki çevre ve belediye siyaset gelişmelerini sizlere aktarmak için çıkmıştım. Ancak Karabiga'da dönen karanlık işlerden bir türlü diğer bölgelerimize geçemedim, çünkü bir önceki yazımın mürekkebi kurumadan öyle çok haberler aktı ki bir süre daha Karabiga'mızı temizlemeden gidemeyeceğimi anladım!!!

Karabiga'da Siyasi beceriksizlik: TOKİ Vaadiyle Seçilen Başkanın İhmalleri ve Çevresel Tehlikeler

Karabiga'da TOKİ umudu kâbusa dönüşmüş durumda, Belediye Başkanı Ahmet Elbi'nin yönetimindeki hatalar ve ihmalleri Karabigalıları bezdirdi...

Karabiga, Çanakkale'nin sessiz kasabası, son dönemde siyasi ve çevresel sorunların odağında yer alıyor. CHP'den belediye başkanlığını kıl payı oy farkıyla devralan AK Partili Ahmet Elbi, yönetimindeki eksiklikler ve ihmal sonucu, bölge halkından sadece iki kişinin TOKİ'den konut sahibi olmasına sebep oldu.
Öyle iddialar var ki Elbi ve beraberindeki meclis üyeleri Fatih Akyel, Fatih Özden ve Kenan Er, iddialara göre belediye kaynaklarını şahsi işlerinde harcadığı ve Antalya'da lüks otellerde belediye toplantıları adı altında tatil yaptıkları gibi..

Bu durum, Karabiga'da büyük tepki çekmiş durumda. AK Parti'nin, bu isimler hakkında seçim öncesi iç soruşturma başlattığı da teşkilatın içinde kulaktan kulağa  konuşuluyor. 

Çevresel Tehlikeler ve Nüfus Azalması: Karabiga'nın İkilemi

Karabiga, termik santraller ve biyogaz tesisleri nedeniyle artan hava ve su kirliliği ile mücadele ediyor. Çevre kirliliği ve sağlık sorunları nedeniyle bölgeyi terk edenlerin sayısı artıyor, nüfus azalıyor

Biyogaz Tesisi İhalesinde Şeffaflık Sorunları 

Biyogaz tesisi ihalesi sürecinde AK Partili meclis üyeleri ve ihaleyi kazanan şirket arasındaki ilişkiler, şeffaflık ve adillik konusunda soru işaretleri yaratıyor. 

TOKİ Konutları ve Siyasi Karmaşa

TOKİ konutları, başlangıçta bölge halkı için umut kaynağı iken, Belediye Başkanı Elbi'nin yönetimindeki meclis üyelerinin tutumu nedeniyle halk arasında hayal kırıklığı ve siyasi gerginliğe dönüşmüş.

Karabiga'da Siyaset Düğümlenmiş Durumda

AK Partili Belediye Başkanı'nın Ankara Çıkarması ve CHP'ye Kaybedilen Güven

Karabiga'da Belediye Başkanı Ahmet Elbi'nin siyasi geleceği sarsılıyorAnkara'da kapıların yüzüne kapandığı da Ankara kulislerinde dilllendiriliyor.

Karabiga, Çanakkale'nin gündeminden düşmeyen beldesi, Belediye Başkanı Ahmet Elbi'nin tartışmalı yönetimiyle gündemde. Çanakkale bölge milletvekillerinin tepkilerini çeken ve partisindeki desteğini yitiren Elbi, meclis başkanlığını ve belediye başkanlığını tekrar CHP'ye kaptırma endişesiyle Ankara'da milletvekili desteği arayışına girdiği, ancak, bu girişimlerinde pek başarılı olamadığı iddiaları başkan ve ekibinin moralini bozmuşa benziyor.
Kime gitse Ankara'daki tüm kapılar yüzüne kapanmış.

Elbi'nin yönetimindeki beceriksizlik ve ciddiyetsizlik, TOKİ konutları ve çevresel sorunlarla ilgili ihmal ve yanlış yönetim nedeniyle bölge halkının büyük tepkisini çekmiş durumda. Bu durum, AK Parti'nin Karabiga'daki siyasi geleceğini tehdit ediyor ve CHP'nin bölgede yeniden güç kazanmasına zemin hazırladığıda Karabiga Siyasetinde konuşuluyor.

Çanakkale Milletvekillerinin Tepkisi ve Parti İçi Çatlaklar

Çanakkale bölge milletvekillerinin, Elbi'nin çalışma disiplinine ve tavırlarına yönelik eleştirilerine şahit oldum Karabiga gezimde, Parti teşkilatının desteğini kaybeden Elbi'ninyeniden aday gösterilmeyeceği de sokaklarda dillenmiş durumda.

Karabiga'da Çevre Mücadelesi Çıkar Çatışmasına dönmüş durumda..

Karabiga'daCengiz Holding ve Alarko'nun ortaklığı ile kurulan Cenal maden şirketinin işlettiği termik santral projesine karşı 2014 yılında düzenlenen çevre protestolarının en baş öncü isimlerinden biri olan ve o zaman CHP parti üyesi ve meclis üyesi olan Fatih Akyel, bugün ise AK Parti Meclis Üyesi olarak aynı şirketin ve Cengiz Holding'in sponsorluğunda sadece Karabiga'da değil büyük Çanakkale bölgesinde bu şirketlerin temsilcisi gibi faaliyetlerini sürdürüyor, daha önceleri balıkçılık yaparak geçimini sağlayan ve aynı zamanda Karabiga Belediyesi meclis üyesi olan Akyel, geçmişte çevreci hareketlerin en agresif ve önemli bir figürüydü. Ancak son dönemdeki tutum değişikliği, çevre ve ekonomik çıkarlar arasındaki çatışmaları gözler önüne sermiş gözüküyor.

Akyel'in geçmişteki çevre aktivistliği, termik santralin yapılacağı bölgenin “Yaban Hayatı Koruma Sahası” içinde kaldığını ve bu alanda fokların yaşadığını vurgulamasıyla öne çıkmıştı. Ancak firma yetkilisinin planlamada bir "yanlışlık" olduğunu belirtmesi üzerine Akyel, "Biz her gün balığa çıktığımızda fokları burada görüyoruz. Şimdi o foklar ‘O zaman pardon biz buradan gidelim mi’ diyecekler" diyerek tepkisiyle bölge insanını etkilemiş ve protestoların başını çekmişti.

AK Partili başkan ve CHP'den AK Parti'ye geçen her dönemin adamı damgasını yiyen meclis üyelerinin kifayetsizliği, Karabiga'da siyasi dengeleri değiştirebilir ve CHP'nin bölgede tekrar güçlenmesine yol açabilir. Karabiga'nın geleceği, bu siyasi ve çevresel sorunlarla dolu labirentte belirsizliğini koruyor.

Karabiga'da  CHP'nin Eleştirileri ve Umutları..

CHP teşkilatı ve Belediye Başkan Adayı Semih Kırbaç, biyogaz ihalesindeki yolsuzluk iddiaları ve termik santrallerin çevresel etkilerine dikkat çekiyor. Kırbaçşeffaf ve adil yönetimin önemini vurgulayarak, halkın sağlığı ve nüfusun azalması gibi konuları yakından takip edeceğini belirtiyor.

Karabiga'nın geleceği, siyasi ve çevresel bu zorluklarla karşı karşıya kalırken, halkın endişeleri ve çözüm arayışları devam ediyor. TOKİ konutları, Karabiga'da siyasi ve sosyal yapının derinliklerine işleyen bir konu haline gelmiş durumda.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum