Jeoloji mühendisleri odası JEO-KUT'u kuruyor

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Başkanı Mehmet Yıldız, yönetim olarak deprem bölgelerinde yaptıkları incelemelerin ardından JEO-KUT adıyla Bursa’ya bir arama kurtarma ekibini kazandırma kararı aldıklarını açıkladı.

Jeoloji mühendisleri odası JEO-KUT'u kuruyor
09 Nisan 2024 - 18:00

JMO Güney Marmara Şubesi’nin düzenlediği geleneksel jeoloji gecesi iftar programıyla gerçekleşti. Programda, uzun yıllar jeoloji alanında hizmet vermiş isimler ve geçmiş dönem oda başkanları da yer aldı. İftar sonrası yapılan konuşmada, Başkan Yıldız, oda yönetiminin deprem farkındalığını artırmak için çalışmalar yürüttüğünü ve Bursa’ya bir arama kurtarma ekibi kazandırma hedeflerini paylaştı.

Yıldız konuşmasında, şubenin bin 200 meslektaşını temsil ettiğini belirterek, her meslektaşın “kimsem yoksa bile benim odam var” diyebileceği bir şube kültürü oluşturmak istediklerini vurguladı. Ayrıca, deprem bölgelerindeki deneyimlerinin ardından Bursa ve çevresine bir arama kurtarma ekibi kurma kararı aldıklarını ve çalışmalara başladıklarını söyledi.

Gece, jeoloji alanında emek vermiş isimlere de ödüllerin takdim edilmesiyle sona erdi. Prof. Dr. Yusuf Tatar’a ’60. Yıl Emek Ödülü’nün verilmesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Gecenin finalinde ise geçmiş dönem başkanı Engin Er ile Şube Sekreteri Sema Erilmez’e Başkan Mehmet Yıldız tarafından plaket takdim edildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum