Japonya, Kömür Yakıtlı Enerji Santrallerine Azaltma Taahhüdü Yaptı

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, ülkenin çevre politikalarına ilişkin önemli taahhütlerde bulunarak kömür yakıtlı enerji santrallerine olan bağımlılığını azaltma sözü verdi.

Japonya, Kömür Yakıtlı Enerji Santrallerine Azaltma Taahhüdü Yaptı
04 Aralık 2023 - 10:39

Dubai'de düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı'nda (COP28) yaptığı konuşmada, Kişida, Japonya'nın çevre dostu bir enerji politikası benimseyeceğini vurguladı.

Başbakan Kişida, kömür yakıtlı enerji santrallerine olan bağımlılığı azaltmak için alınacak önlemleri açıklarken, emisyon düşürme önlemleri olmayan yeni kömür yakıtlı santrallerin inşaatının iptal edileceğini belirtti. Ülke, kapsamlı tasarruf ve yenilenebilir enerjiyi ana güç kaynağı haline getirerek, nükleer enerjiyi de kullanarak maksimum temiz enerji sağlamayı hedefliyor.

Kişida, çevre sorunlarıyla mücadele kapsamında gelişen ülkelerin finansman fonlarına destek vereceklerini açıkladı. Uluslararası kredi kuruluşlarına mali destek artırılacak ve Afrika Kalkınma Bankası bünyesinde yeni bir fon kurulmasına yardımcı olunacak.

Ayrıca, Japonya'nın "Asya Sıfır Emisyon Topluluğu" çerçevesinde Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) üyeleriyle karbon emisyonlarının azaltılmasına yönelik zirve toplantısına ev sahipliği yapacağı bilgisini paylaşan Kişida, COP28 marjında gelişmekte olan ülkeleri desteklemek amacıyla yeni bir uluslararası fona 10 milyon dolar katkıda bulunma sözü vermişti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum