İliç'teki maden faciasında 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

Erzincan İliç'teki altın madeninde 13 Şubat'ta meydana gelen faciada toprak altında kalan işçilerden Uğur Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı.

İliç'teki maden faciasında 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
06 Nisan 2024 - 10:30

13 Şubat günü Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen ve 9 işçinin tonlarca kimyasal toprak altında kaldığı facia, tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu. 

Toprak altında kalan 9 işçiden Uğur Yıldız'ın cansız bedenine akşam saatlerinde ulaşıldı.

ENERJİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya X hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda "Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden 9 madenci kardeşimizi arama çalışmalarımızda bu akşam saatlerinde mangan ocağı olarak tabir edilen alanda bir işçi kardeşimize ulaştık. Diğer madencilerimiz için ekipler 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. İşçi kardeşimize Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

İliç'teki maden faciasında 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

CHP'Lİ SARIGÜL'DEN AÇIKLAMA

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sarıgül, "Uğur Yıldız canımıza ulaştık. 8 canımız maden faciası ile ilgili toprak altında. Bu facia büyük facia. Günler sonra Uğur Yıldız canımıza ulaşmanın derin bir üzüntüsünü yaşıyoruz. Annesinin ve babasının ellerinden öpüyorum. Toprak altındaki 8 canımızı takip etmeye devam ediyoruz" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum