İkizköylüler Dinamit Patlatılmasından Şikayetçi Oldu

İkizköylüler, Çamköylüler ve Karacahisarlılar zeytinliklerin yanı başında bulunan maden sahasında dinamit patlatılması nedeniyle şikayetçi oldu. Bölge halkı 4 yılı aşkın bir süredir Akbelen Ormanı’nı korumak adına mücadele ediyor.

İkizköylüler Dinamit Patlatılmasından Şikayetçi Oldu
25 Kasım 2023 - 14:57 - Güncelleme: 25 Kasım 2023 - 16:34

Milas'a bağlı İkizköy, Çamköy ve Karacahisar Mahallesi sakinleri, Akbelen Ormanı'nın kesildiği arazide dinamit patlatıldığını iddia ederek, konuyla ilgili şikayet dilekçelerini Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne ulaştırmak üzere Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne teslim etti. Yurttaşlar, Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde yaptıkları açıklamada, Akbelen Ormanı'nın kesilmesiyle mücadelelerinin devam ettiğini ve zeytinlik alanlarda dinamitlerin patlatılarak zeytin hasadının engellendiğini belirttiler.

Şikayet dilekçesinde, Yeniköy Kemerköy Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait ruhsat sahasının incelenmesi sonucu, madencilik faaliyetlerinin sadece orman alanı ile sınırlı olmadığı, tarım arazilerini de kapsadığı ve bu alanlarda zeytinliklerin bulunduğu ifade edildi. Zeytinlik alanlarda dinamitler patlatılarak zeytin hasadının engellendiği belirtilen dilekçede, bu duruma acilen müdahale edilmesi ve dinamit patlatılmasının önüne geçilmesi talep edildi.

Ayrıca, daha önce yapılan bilgi edinme başvurularına yanıt alınamadığına dikkat çekilen dilekçede, bölgedeki tarım alanlarının korunması ve yok edilmesinin önlenmesi için denetim yapılması, gerekli adli ve idari yaptırımların uygulanması talep edildi. Yurttaşlar, seslerini duyuruncaya kadar mücadele edeceklerini ifade ederek, doğal varlıkların korunması ve tarım alanlarının zarar görmemesi için yetkililerden acil müdahale talep ettiler.

Bu gelişmelerle birlikte, Akbelen Ormanı ve çevresindeki doğal alanların korunması için sivil toplum ve yerel halkın bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalıştıkları bir süreç devam ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum