"İkinci Bakır Çağı Resmen Başladı"

Çanakkale Madenciler Derneği tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, "İkinci Bakır Çağı Resmen Başladı" ifadesine yer verildi.

"İkinci Bakır Çağı Resmen Başladı"
11 Aralık 2023 - 11:24 - Güncelleme: 11 Aralık 2023 - 13:03

Mehmet Naci Tülek açıklamasında, elektrikli otomobiller, batarya teknolojileri, ileri teknoloji ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla birlikte bakır talebinin önümüzdeki 15 yıl içinde iki katına çıkacağı belirtildi. Türkiye'nin mevcut durumda bakırın yüzde 70'ini ithal ettiği, bu durumun cari açığı olumsuz etkilediği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, bakırın günümüzde sürdürülebilirlik politikalarıyla daha da önem kazandığına vurgu yapılırken, özellikle elektrikli otomobiller, batarya teknolojileri, güneş ve rüzgar enerjisi tesislerinde kullanımının arttığı belirtildi. Türkiye'nin bakır ihtiyacının büyük bir kısmının hala ithalattan karşılandığı ve bu durumun cari açığı artırdığı ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin bakır rezervlerinin zengin olduğu ancak üretim hızının artırılması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, Türkiye'de bakır üretiminin artmasıyla döviz kaybının da önlenebileceği belirtilirken, ülkenin stratejik liderliğine bir adım daha yaklaşabileceği ifade edildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum