İhracatçı ve bankacılar İzmir'de buluştu

İhracatı Geliştirme AŞ tarafından düzenlenen "İhracatın Finansmanı Buluşmaları" etkinliği İzmir'de gerçekleşti.

İhracatçı ve bankacılar İzmir'de buluştu
07 Ekim 2023 - 17:29 - Güncelleme: 07 Ekim 2023 - 17:35

İhracatı Geliştirme AŞ tarafından düzenlenen "İhracatın Finansmanı Buluşmaları" etkinliği İzmir'de gerçekleşti. Etkinliğe Eximbank ve Ege İhracatçı Birlikleri'nin desteğiyle Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası, Odeabank ve Yapı Kredi sponsor olarak katıldı. Etkinliğe yaklaşık 350 ihracatçı katıldı.

İhracatı Geliştirme AŞ Genel Müdürü Kasım Akdeniz, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yapısal sorunlarından birinin sermaye yetersizliği olduğunu ve bu nedenle ihracatçıların dış kaynağa ve banka kredisine ihtiyaç duyduğunu belirtti. İGE'nin kefaletlerle bankaların ihracata daha fazla kredi kullandırmasını sağlamayı amaçladığını söyledi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise ihracatçıların son dönemde finansmana erişimde büyük zorluklar yaşadıklarını vurgulayarak, finansmanın ihracatın devamlılığı için kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Programın bir bölümünde, devlet desteği ile bir araya gelen ihracat kümelenmelerinin geliştirdikleri projeler ve elde ettikleri başarılar hakkında bilgi verildi. İhracatçı birliklerinin temsilcileri, finansmana yönelik ihtiyaçları ve talepleri dile getirdiler.

Etkinlik ayrıca İGE'nin ihracatçılara sunduğu finansman imkanları ve kredi değerliliği gösteren İGE Kefalet Portalı ve İGE Kredi Notu gibi inovatif ürünlerin tanıtımıyla sona erdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum