Hecla'nın Lucky Friday Gümüş Madeni Üretime Geri Dönüyor

Hecla Mining (NYSE: HL), Ağustos ayındaki orman yangınlarından zarar gören alanlardaki onarım çalışmalarını tamamlamak için geçen yıl Eylül ayında durdurulmasının ardından ABD'nin Idaho kentindeki Lucky Friday gümüş madenindeki faaliyetlerine yeniden başlamaya başladı .

Hecla'nın Lucky Friday Gümüş Madeni Üretime Geri Dönüyor
12 Ocak 2024 - 22:41
Şirket, madenin 9 Ocak'ta üretime yeniden başladığını ve içinde bulunduğumuz çeyrekte tam üretime çıkmasının beklendiğini söyledi.

Hecla'nın üçüncü büyük gümüş üreticisi Lucky Friday, geçici askıya alma nedeniyle 2023'te bir önceki yıla göre %30 düşüşle 3,1 milyon ons değerli metal üretti. 

Lucky Friday ve Kanada'nın Yukon Bölgesi'ndeki Keno Hill madenindeki zorluklara rağmen Hecla, geçen yıl 14,3 milyon ons değerli metal sunarak 2022 üretimini geçmeyi başardı.

Yukon maden müfettişleri, atık tesislerinden tortu akışı, tehlikeli maddelerin kötü depolanması, zeminde hidrokarbon lekeleri ve balıklar için zehirli olan suyun boşaltıldığını tespit ettikten sonra geçen yıl Keno Hill operasyonuyla ilgili bir takım endişelerini dile getirdiler.

"Bu zorluklara rağmen, Greens Creek bir başka güçlü yılı daha geride bıraktığı için gümüş üretimi geçen yılı aştı; Lucky Friday'in patentli UCB yöntemimizle Temmuz ayına kadar olan üretimi, eski madencilik yöntemiyle tipik olarak bir yılda üretilen madenden daha fazla gümüş üretti ve kabaca yarısı kadar gümüş üretti." CEO Phillips Baker yaptığı açıklamada , Keno Hill'de bir yıllık üretimin anlamlı bir üretici olma potansiyelini gösterdiğini söyledi .

Keno Hill, 2023'te 1,5 milyon ons gümüş üretti; dördüncü çeyrekte ise 608.301 ons gümüş üretildi. Hecla Yukon'un mevcut madencilik operasyonlarının omurgasını oluşturan Bermingham yatakları, çıkarılan 9.500 tonu aşarak Aralık ayında en yüksek üretimine ulaştı. Yıl sonunda cevher stoğu, ton başına 27 onsluk gümüş tenörde yaklaşık 3.000 tondu.

Hecla Mining, grevin ortasında Lucky Friday madenini tam üretime yükseltti
Idaho'daki Lucky Friday gümüş madeni. ( Resim Hecla Madencilik'in izniyle . )
Alaska'daki Greens Creek madeni 2023'te 9,7 milyon ons gümüş ve 60.896 ons altın üretti. Bu operasyon da incelemeye tabi tutuldu ve ABD Çevre Koruma Ajansı, tehlikeli atık yönetimi ve bertaraf gerekliliklerini ihlal ettiği için Hecla'ya 143.000 dolardan fazla para cezası verdi. .

Quebec'teki Casa Berardi madeni geçen yıl 90.363 ons gri metal ve 22.517 ons altın üretti. 

Hecla'nın yıllık altın üretimi, orman yangını nedeniyle kapanmalar ve madenin 2024 ortalarında yerüstü işletmesine geçmesi nedeniyle yeraltı tonajının azalması nedeniyle %14 azaldı.

ABD'nin en büyük gümüş üreticisi olan şirketin hisseleri Perşembe sabahı New York'ta yüzde 1,4 düşüşle 4,22 dolara geriledi ve madencinin piyasa değeri 2,6 milyar dolar oldu.

Hecla, 2025 yılına kadar yılda 20 milyon onsa kadar gümüş üretimi hedefliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum