Hecla Mining Latin Amerika'ya açılmayı planlıyor

ABD'nin en büyük gümüş üreticisi, büyümeyi hızlandırmak için Meksika, Peru ve Latin Amerika'daki diğer iki ülkeyi hedefliyor.

Hecla Mining Latin Amerika'ya açılmayı planlıyor
31 Ocak 2024 - 20:29
Idaho merkezli Coeur d'Alene madenci, Alexco Resources'ın satın alınmasıyla 2022'de dünyanın en yüksek dereceli gümüş bölgelerinden biri olan Kanada'nın Yukon Bölgesi'ndeki Keno Hill Silver District'te sağlam bir yer edindi.

Hecla, müfettişlerin geçen yıl atık tesislerinden tortu akışı, tehlikeli maddelerin yetersiz depolanması, zeminde hidrokarbon lekeleri ve balıklar için zehirli olan tahliye edilen su bulduğu Keno Hill madeninde ilk zorluklarla karşılaştı .

Bu olumsuzluğa rağmen Keno Hill, 2023'te 1,5 milyon ons gümüş üretti; dördüncü çeyrekte ise 608.301 ons gümüş üretildi. Hecla'nın mevcut Yukon madencilik operasyonlarının omurgasını oluşturan Bermingham yatakları, çıkarılan 9.500 tonu aşarak Aralık ayında en yüksek üretimine ulaştı. Yıl sonunda cevher stoğu, ton başına 27 onsluk gümüş tenörde yaklaşık 3.000 tondu.

Kanada'nın Vancouver kentinde de ofisleri bulunan Hecla, Yukon operasyonları büyüdükçe ülkenin en büyük gümüş üreticisi olmayı bekliyor. 

“Bunun inanılmaz bir maden bölgesi olacağını düşünüyorum, zaten öyle ama daha da büyük olacak. (…) Burası 200 milyon onsluk bir bölge ve sınırın ne olacağını bilmiyoruz” dedi CEO Phillips J. Baker, Peru'daki Gestión'a verdiği röportajda .

Yönetici, Hecla'nın artık Latin Amerika'ya açılmayı düşündüğünü söyledi. "Daha hızlı büyümek için Meksika, Peru, Bolivya veya Arjantin'de olmamız gerektiğinin farkındayız ve bu nedenle bu bölgelerin her birinde aktif olarak fırsatları takip ediyoruz" dedi.

Gümüş üreticisi aynı anda dört işletme madeninden (Greens Creek (Alaska), Lucky Friday (Idaho), Casa Berardi (Quebec) ve Keno Hill (Yukon)) ve on arama projesinden değeri en üst düzeye çıkarmak istiyor. 

Hecla, Ocak ayının başında yaptığı açıklamada, planın 2025 yılına kadar yılda 20 milyon onsa kadar gümüş üretmeyi planladığını söyledi .

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum