Halk Kazdağları için sokağa çıktı

Rant uğruna tarım alanlarının, ormanların, su kaynaklarının yok edilmesine karşı sokağa çıkan yurttaşlar, ‘Kaynaklarımız beşli çeteye peşkeş çekiliyor’ diyerek Kazdağları için ses çıkardı: Bu zenginlik, maden şirketlerinin kârı için kurban ediliyor!

Halk Kazdağları için sokağa çıktı
04 Aralık 2023 - 12:34

Vahşi madencilik ve enerji santrali projeleriyle çevreye geri dönüşsüz zarar veren bir ekokırım suç mahaline dönüştürülmek istenen Kazdağları için yurttaş sokağa çıktı.

Bayramiç ve Çan‘a bağlı üç köyü haritadan sileceği öngörülen ve Bayramiç su havzası üzerinde patlatmalı 18 yıllık açık ocak olarak düşünülen Cengiz Holding‘e ait Truva Bakır A.Ş.’nin, Halilağa Bakır Madeni projesine karşı duran yurttaşlar, bilirkişi keşfinden önce, dün (3 Aralık) meydanlardan seslendi:
 

Halilağa Bakır Madeni projesinin 5 Aralık’ta yapılacak keşif öncesi tepkisini gösteren Kazdağları Ekoloji Platformu bileşenleri, Çanakkale merkezli sendika, oda, dernek ve siyasi parti temsilcileri, Çanakkale İskele Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi. Burada yapılan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“Yöre halkının tüm itirazlarına ve projenin iptali için açtığımız ilk davayı kazanmamıza rağmen, Cengiz Holding, Bayramiç ve Çan ilçelerinin ortasında Hacıbekirler, Muratlar ve Halilağa köylerini haritadan silecek, 55 köyü etkileyecek, yörenin tüm su kaynaklarını tüketecek ve 600 hektar orman ve tarım arazisini yok edecek bakır madeni projesinde ısrar ediyor.”
“5 Aralık’ta, maden projesine karşı Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Çan Çevre Derneği, Ayvalık Tabiat Derneği, Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği ve yörede yaşayan 90 yurttaş ile birlikte açtığımız 2. davanın bilirkişi keşfi gerçekleştirilecek. Davacılar ve yaşam savunucuları olarak orada olacağız. Davayı bu kez de kazanacağımıza inanıyoruz.”


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum