Gram Altın Güne Yükselişle Başladı: İşte Güncel Fiyatlar

Altın piyasalarında güne pozitif bir başlangıç yaparak yükselişe geçen gram altın, şu anda 1.788 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Gram Altın Güne Yükselişle Başladı: İşte Güncel Fiyatlar
09 Kasım 2023 - 11:24

Dünkü ons altındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden gram altın, günü yüzde 1,09'luk bir düşüşle 1.784 liradan tamamlamıştı. Ancak, yeni güne yükselişle başlamasıyla birlikte saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,2'lik bir artışla 1.788 lira seviyesine ulaştı. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.940 liradan, Cumhuriyet altını ise 12.020 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda önceki kapanışının hemen altında 1.950 dolar seviyelerinde bulunuyor. Analistler, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın bugünkü konuşmasının emtia fiyatlarını etkileyebileceğini belirterek, yatırımcıların konuşma öncesinde temkinli bir tutum sergilediğini ifade ediyor.

Dünya genelinde önde gelen merkez bankalarının şahin politikalarının sona ermesine rağmen enflasyon endişeleri ve jeopolitik gerilimlerin varlık fiyatlamalarını zorlaştırdığı bir dönemde altın, yatırımcılar için güvenli liman olma özelliğini sürdürüyor.

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de Powell'ın konuşması ve haftalık işsizlik başvurularının yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına dair haber akışı takip edilecek. Analistler, ons altının direnç seviyesini 2.000 dolar, destek seviyelerini ise 1.940 ve 1.920 dolar olarak belirtiyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum