GMİS Eğitim Seminerlerinin İlk Ayağı Gerçekleştirildi

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Yönetici ve Temsilci Eğitim Seminerleri'nin ilkinin Ankara'nın Kızılcahaman İlçesi'nde düzenlenen etkinlikle başladığını duyurdu.

GMİS Eğitim Seminerlerinin İlk Ayağı Gerçekleştirildi
11 Aralık 2023 - 12:34

GMİS'in basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, GMİS Başkanı Hakan Yeşil, salondakilerin alkışları ve sloganları arasında gerçekleşen seminerin açılışında yer aldı. Açılış konuşmasını GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir gerçekleştirdi. Demir, örgütlenme ve eğitim çalışmalarına vurgu yaparak, katılımcılardan iş yerlerine döndüklerinde edindikleri bilgileri arkadaşlarıyla paylaşmalarını istedi.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, güçlü bir sendikal mücadelenin bilgi ve eğitimle mümkün olabileceğini belirtti. Yeşil, GMİS'in son dönemdeki güçlü performansına vurgu yaparak, sendikanın 18. Genel Başkanı olarak tekrar göreve getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Ayrıca, işçi ve emekçilerle birlikte olan, dertleşebilen bir sendika yönetiminin oluşmasına yönelik çabalarını dile getirdi.

Yeşil, madencilik sektöründe çalışan emekçilerin, Türkiye ekonomisine katkı sağlayan ve zorlu koşullarda çalışan önemli bir kesim olduğunu ifade etti. Sendikanın mücadeleyle, bilgiyle ve eğitimle güçlendiğini vurgulayarak, bu zorlu yollarda nasıl beraber yürüneceği, nasıl mücadele edileceği konularında eğitimlere önem verdiklerini dile getirdi.

Seminerin ikinci bölümünde iş sağlığı ve iş güvenliğine vurgu yaparak "Biz yıllardır bedel ödemiş insanlarız. Bir daha bedel ödemek istemiyoruz." dedi.

Seminer kapsamında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, "Türkiye'de Sendikalar ve Sendikal Kavramlar" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Uzmanı Burak Yasun, "Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri-Güvenlik Kültürü" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil'in konuşmacılara Minyattür Madenci Heykeli takdim ettiği seminere, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, şube başkanları, yöneticiler ve işyeri temsilcileri katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum