Fernas Madencilik işçilerinin Ankara'ya yürüyüşü sürüyor

Fernas Madencilik işçilerinin Soma'dan Ankara’ya başlattıkları yürüyüş sürüyor. Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, tüm işçi sınıfı için yürüdüklerini vurguladı.

Fernas Madencilik işçilerinin Ankara'ya yürüyüşü sürüyor
02 Ekim 2024 - 10:10

Manisa'nın Soma ilçesinde AK Partili Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait olan Fernas Madencilik isimli şirkette çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na (Bağımsız Maden İş) üye oldukları için işten çıkarılan madencilerin direnişi sürüyor.

Talepleri karşılanmayan işçiler, 25 Eylül'de ise Soma'dan Ankara'ya doğru yürüyüş başlattı. Yürüyüş boyunca, Manisa'nın Akhisar, Gölmarmara ve Salihli ilçeleri ile Uşak, Afyon, Eskişehir ve son olarak dün akşam Ankara Polatlı ilçesinde konaklayan işçiler Meclis önünde olacak.

'BUGÜN MECLİS ÖNÜNDE OLACAĞIZ'


İşçilerin direnişini değerlendiren Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, "İşçi arkadaşların ayakları patladı, çoğu yerde hastanelere gidildi. Durumu ciddi olan bazı arkadaşları geri gönderdik. Onların yerine yenileri geldi. Zaten aynı zamanda işletme önünde de nöbet sürüyor. Bunlara rağmen bize umut veren bir yürüyüştü. Yolda halkın büyük bir ilgisiyle karşılaştık. İnsanlar asgari ücretle geçinemiyorlar. Gittiğimiz her yerde işçiler, çiftçiler ve esnaflar kendi tepkilerini anlattı. Bir şeyler yapmak, dayanışmak ve katkı sunmak istediler. Zaman zaman bizimle belli mesafeler yürüyenler oldu. Uzun bir yürüyüşün ardından bugün Meclis önünde olacağız" dedi.

'TÜM İŞÇİLER İÇİN YÜRÜYORUZ'

Sadece kendileri için değil, tüm işçi sınıfı için yürüdüklerini vurgulayan Aksu, şu ifadeleri kullandı:

"Eğer biz bir sonuç alırsak, Türkiye'de ilk defa işçi sağlığı ve güvenliği yasasından kaynaklı iş bırakma hakkı uygulanmış olacak. Bu işçiler için çok önemli ve bu kazanım işçi ölümlerinin önüne geçebilir. Yine sendikal nedenlerle işten atılmalara karşı büyük bir zafer kazanılacak. İşçiler açlığa mahkum olarak çalışmak zorunda bırakılmayacak. Meclis'in önüne kadar yolumuz kesilmeden ulaşmayı umuyoruz. Ferhat Nasıroğlu dışındaki tüm vekillere de çağrımız; ‘Onu arayın ve bu sorunu nasıl çözeceğini kendisine sorun.’ Yine tüm vekilleri ve Ankara halkını da bizimle dayanışmaya davet ediyoruz."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum