Ferdi Zeyrek: Hayatlarını kaybeden madencileri unutmayacağız

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Soma maden faciasının 10. yıldönümünde maden emekçilerini saygıyla anarak iş güvenliğine vurgu yaptı.

Ferdi Zeyrek: Hayatlarını kaybeden madencileri unutmayacağız
13 Mayıs 2024 - 11:29

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, 13 Mayıs 2014'te yaşanan ve Türkiye'yi derinden yaralayan Soma maden faciasının 10. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Zeyrek, mesajında, faciada yaşamlarını yitiren maden emekçilerini asla unutmayacaklarını belirtti.

Zeyrek, mesajında, "13 Mayıs 2014'te, milletimizin yüreklerine kor düşüren, büyük bir acı yaşadık. Yeraltında zorlu koşullarda çalışarak ülkemizin kaynaklarını çıkarmak için fedakarca emek veren maden emekçilerimizi büyük bir saygı ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Soma faciasının acısının hala tazeliğini koruduğunu vurgulayan Başkan Zeyrek, madencilerin ölümünün iş güvenliği konusundaki öneminin altını çizdi. Zeyrek, "Bu büyük felaketin acısı hala yüreğimizde tazeliğini koruyor. Soma faciasında hayatlarını kaybeden maden emekçilerimizi asla unutmayacağız." dedi.

Ayrıca, Soma faciasından dersler çıkarılarak madenlerde iş güvenliğinin sağlamlaştırılması gerektiğini belirten Zeyrek, devletin bu konuda kararlı adımlar atması gerektiğine inandığını dile getirdi. Başkan Zeyrek, "Maden emekçilerimizin ve tüm insanlarımızın can güvenliği her şeyden önce gelir ve bu konuda taviz verilemez." şeklinde konuştu.

Mesajında, 301 maden emekçisinin şehit olduğunu da hatırlatan Zeyrek, onların mekanlarının cennet olması temennisinde bulundu. Son olarak, Başkan Zeyrek, mesajını "Madencilerimizi saygıyla rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun." diyerek tamamladı.

Soma Zeyrek Manisa

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum