Eti Krom maden işçilerinin talepleri kabul edildi!

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde Eti Krom’da çalışan madencilerin, ücretlerinde iyileştirme talebi üzerine başlatmış oldukları grevin 15. gününde işveren işçi temsilcileriyle beraber masaya oturma kararı verdi. Görüşmelerin sonunda ise işçilere yüzde 15 zam ve senede 3 maaş ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

Eti Krom maden işçilerinin talepleri kabul edildi!
17 Temmuz 2024 - 09:30

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde Eti Krom’da çalışan 350’yi aşkın madencinin, ücretlerinde iyileştirme talebi üzerine başlatmış oldukları grevin 15. gününde işveren işçi temsilcileriyle beraber masaya oturma kararı verdi. Görüşmelerin sonunda ise işçilere yüzde 15 zam ve senede 3 maaş ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

Grev temsilcisi ve beş işçi ile işveren Yüksel Yıldırım arasında gerçekleştirilen toplantıda işçilerin isteklerinin kabul edildiği ve işçilerin işbaşı yapacakları bilgisi paylaşıldı.

 

İşçilere yüzde 15 zam

Eti Krom işçi temsilcileriyle işveren arasında geçen ve 7 saat devam eden toplantıda işveren ile işçi temsilcileri anlaşmaya vardı. Toplantıda alınan karar doğrultusunda işçilere yılda 3 maaş ikramiye maaşlara ise yüzde 15 zam yapılmasına kararlaştırıldı. Üçüncü ikramiyenin, hedefler tutarsa ve disiplin suçu olmaması durumunda verilmesi kararlaştırıldı. İşçilerin taleplerinin kabul edilmesiyle birlikte işçilerin grevlerine son vereceği duyuruldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum