ESM: 10 ayda madenlerde 36 işçi hayatını kaybetti

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM), 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla Madenciler Anıtı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

ESM: 10 ayda madenlerde 36 işçi hayatını kaybetti
05 Aralık 2023 - 14:35

Madenciler Anıtı önünde yapılan açıklamada, “Soma, Ermenek, Amasra, Şirvan... İş cinayetleri kader değildir! Unutmadık, unutturmayacağız!” yazılı pankart ve çeşitli dövizler taşındı.

ESM Genel Başkanı Coşkun Doğanay yaptığı konuşmada, 4 Aralık'ın, kapitalist sömürünün maden işçilerini sömürdüğü ve öldürdüğü bir gün olduğunu belirtti. AKP döneminde en az 33 bin emekçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini vurgulayan Doğanay, bu yılın ilk on ayında sadece madencilik sektöründe 36 emekçinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Afganistan uyruklu Muhammed Nourtani'nin yaşamını yitirmesini hatırlatarak, göçmen işçilerin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Doğanay, Türkiye'nin ILO üyesi ülkeler arasında madencilik işkolunda üçüncü sırada olduğunu belirtti. İnşaat sektöründe ise Türkiye'nin ikinci sırada yer aldığını ifade etti.

Doğanay, "İş cinayetleri kader değildir, unutmadık, unutturmayacağız" mesajı verdi ve taşeron düzenine son verilmesi, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılması çağrısında bulundu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum