Eskişehir ve çevresinin yüzde 71'i madenlere ruhsatlı

Tema Vakfı, Eskişehir’de en fazla maden ruhsatının olduğu ilçeleri açıkladı. Beylikova ve Seyitgazi ilçeleri yüzde 95 ile birinci sıraya oturdu.

Eskişehir ve çevresinin yüzde 71'i madenlere ruhsatlı
03 Ocak 2024 - 14:28

Tema Vakfı tarafından yayınlanan “Eskişehir ve Çevresinde Madencilik” adlı kitapçıkta, şehirdeki maden ruhsatlarının oranına ilişkin detaylı bilgiler paylaşıldı. Buna göre Eskişehir ve çevresinin yüzde 71’inin madenlere ruhsatlı olduğu belirtildi.

“RUHSATLARIN TOPLAM ALANI 1 MİLYON 637 BİN 949 HEKTAR”

Verilen bilgilere göre, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG)’e göre çalışma alanında bulunan IV. Grup madenlere ilişkin ruhsatların toplam alanı 1 milyon 637 bin 949 hektardır. Bu alanlar ihale, arama ve işletme sahalarındaki 1455 ruhsata bölünmüştür. Çalışma alanının yüzde 71’i madenlere ruhsatlıdır.

EN FAZLA MADEN RUHSATI BEYLİKOVA VE SEYİTGAZİ

Maden ruhsat alanlarının ilçe bazlı dağılış oranları ise şu şekilde: “Maden ruhsat alanlarının en yoğun olduğu ilçeler; Beylikova (%95), Seyitgazi (%95), Tepebaşı (%90), Odunpazarı (%88), İnönü (%84), Mihalıççık (%79), Alpu (%78), Sivrihisar (%71) ve Mihalgazi’dir (%68).

YAŞAM ALANLARININ ÇOĞU MADENCİLİK TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYA

İlçelere bağlı ruhsat yoğunluk oranlarından da görüldüğü gibi Eskişehir’in önemli ilçelerinin büyük bölümü yüzde 90’ların üzerinde IV. Grup madenlere ruhsatlıdır. Bu durum yaşam alanlarının büyük bölümünün madencilik faaliyetlerinin yaratacağı tehditlerle karşı karşıya olduğunu göstermektedir.


eskisehir.net


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum