Eskişehir'de Jeotermal Kaynak Arama Projesi Başlıyor

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde, PİA Akrilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından gerçekleştirilecek yeni bir projenin duyurusu yapıldı.

Eskişehir'de Jeotermal Kaynak Arama Projesi Başlıyor
04 Aralık 2023 - 10:33

Söz konusu proje kapsamında, Sivrihisar ilçesi sınırları içinde jeotermal kaynak arama sondaj kuyuları açılacak. Bu jeotermal kaynaklar, teknolojik sera yapımında, turizm konaklama tesislerinde veya spa merkezlerinde kullanılmak üzere araştırılacak.

Projeyi yürüten PİA Akrilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yaverören Mahallesi'nde bulunan 2023-18 numaralı jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular arama ruhsatı içerisinde toplam altı adet sera ısıtma amaçlı jeotermal kaynak arama sondaj kuyusunu açmayı planlıyor. Projenin değeri, yaklaşık olarak 6,8 milyon lira olarak belirlenmiştir. Söz konusu kuyular, döner (rotary) sondaj yöntemi ile en fazla 1000 metre derinliğe ulaşacak.

Projenin ana hedefi, kullanılabilir nitelikte jeotermal akışkan bulunması durumunda bu kaynağın sera ısıtma sistemlerinde veya turizm konaklama ve spa merkezlerinde kullanılmasıdır. Modern sera tesislerinde, üretim maliyetinin önemli bir bölümünü oluşturan ısıtma giderleri, jeotermal kaynakların yoğun olduğu bölgelerde avantaj sağlamaktadır. Bu proje, sürdürülebilir enerji kullanımını teşvik etmeyi ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum