Eskişehir'de Doruk maden ocağı işçileri eyleme geçti

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Koyunağılı köyündeki Doruk maden ocağında çalışan yaklaşık 700 işçi, eyleme başladı.

Eskişehir'de Doruk maden ocağı işçileri eyleme geçti
15 Ekim 2024 - 13:52

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Orta Anadolu Şubesi Genel Sekreteri Selim Arslan, BHA muhabirine yaptığı açıklamada, işçilerin Ağustos ayı maaşlarının %25'inin ödenmemesi ve ikramiyelerin de verilmemesi nedeniyle işe gelmeme eylem  i başlattıklarını duyurdu.
Arslan, “İşçilerimizin Ağustos ayı maaşlarının %75’i ödendi, ancak %25’lik dilimi henüz ödenmedi. Ayrıca ikramiyeler de ödenmedi,” ifadelerini kullandı. Eylemin dün saat 16.00-24.00 vardiyasında başladığını belirten Arslan, sendika yönetimi olarak işçilerin yanlarında olduklarını ve işyerinden ayrılmadıklarını vurguladı.

Arslan, eylemin alacakların ödenmesine kadar süreceğini belirtirken, işyerinde önemli görevleri olan işçilerin genel iş akışını aksatmadan çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Eylemin nedeninin işçilerin haklarını almak olduğunu dile getiren Arslan, durumun çözüme kavuşmasını umduklarını kaydetti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum