Esequibo Krizi Tırmanıyor! Maduro'dan Yeni Önlemler ve Lisans Açıklaması

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Esequibo bölgesindeki ihtilafın çözümüne yönelik olarak yeni önlemler alacaklarını ve Devlet petrol şirketi PDVSA'ya Esequibo'da petrol, gaz ve maden işletmeciliği için lisans verdiğini açıkladı. Maduro, Esequibo'nun savunulması için Tümgeneral Alexis Rodriguez Cabello'yu yetkili olarak atadı.

Esequibo Krizi Tırmanıyor! Maduro'dan Yeni Önlemler ve Lisans Açıklaması
09 Aralık 2023 - 16:23

Maduro, "(eski Devlet Başkanı) Hugo Chavez'e Sadakat ve Sevgi Günü" etkinlikleri sırasında yaptığı konuşmada, Esequibo bölgesini savunmak için yeni önlemler alacaklarını ve referandumda aldıkları destekle birlik ve dayanışma çağrısında bulunduklarını belirtti. Esequibo bölgesinde petrol, gaz ve maden işletmeciliği için lisans verildiğini açıklayan Maduro, Devlet Başkanı Yardımcısı Delcy Rodríguez'in başkanlığında Esequibo için Ulusal Yüksek Komisyon'un oluşturulduğunu duyurdu.

Maduro, muhalefet liderlerini ABD enerji devi Exxon Mobil'den yana tavır almakla suçlayarak "Vatana ihanet ediyorlar" ifadesini kullandı. Venezuela'nın Esequibo konusundaki tarihi mücadelesini vurgulayan Maduro, ülkenin cesur bir şekilde vatanını savunduğunu belirtti.

Esequibo bölgesi anlaşmazlığı, Venezuela ve Guyana arasında uzun bir süredir devam eden bir sorun. Bölge, zengin doğal kaynaklara sahip olması nedeniyle stratejik bir öneme sahip. Yapılan referandumda halkın tarihi destek vermesiyle birlikte, Maduro yönetimi krizi daha da tırmandırarak yeni önlemler almaya kararlı görünüyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum