Endeavour Mining, Burkina Faso'daki Greve Karşı Açtığı Davayı Kazandı

Endeavour Mining, Burkina Faso'da bulunan Houndé Altın Madeni'nde devam eden grevi sonlandırmak adına mahkeme davasını kazandı. Şirket, mahkemenin verdiği kararın ardından üretimin normal seyrine döneceğini açıkladı.

Endeavour Mining, Burkina Faso'daki Greve Karşı Açtığı Davayı Kazandı
04 Şubat 2024 - 09:34 - Güncelleme: 04 Şubat 2024 - 10:04

Burkina Faso'daki Houndé Altın Madeni'nde çalışan işçiler, ücret ve çalışma koşullarıyla ilgili taleplerini karşılamak için geçtiğimiz haftalarda greve gitmişlerdi. Ancak Endeavour Mining'in başvurusu üzerine mahkeme, grevin yasal olmadığına hükmetti.

Şirketin CEO'su Sebastien de Montessus, mahkeme kararının ardından yaptığı açıklamada, çalışanlarla anlaşma sağlama konusundaki isteklerini yineledi ve taraflar arasında adil bir çözüm bulunması için çaba harcanacağını belirtti. Montessus, grevin şirketin faaliyetlerini olumsuz etkilediğini ve müşterilere teslimat süreçlerini aksattığını ifade etti.

Endeavour Mining'in Burkina Faso'daki Houndé Altın Madeni, bölgedeki önemli altın üretim varlıklarından biridir. Şirket, mahkeme kararının ardından üretimi normale döndürerek bölgedeki madencilik faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum