Doğan Holding DMC'yi Satıp Madencilik Şirketleri Aldı

Doğan Holding, dolaylı iştiraki olan Doğan Müzik Yapım’ı (DMC) dünyanın önde gelen dijital müzik şirketlerinden Fransız Believe International’a satarak, madencilik sektöründe önemli adımlar attı.

Doğan Holding DMC'yi Satıp Madencilik Şirketleri Aldı
07 Ağustos 2024 - 10:42

Ortadoğu Otomotiv Ticaret ve Kurmel Holding’den Gümüştaş Madencilik ve Doku Madencilik şirketlerinin yüzde 75’er hissesini toplam 136,5 milyon dolara almak üzere pay devir sözleşmesi imzaladı.

Doğan Holding, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, DMC’nin yüzde 40 hissesini 38 milyon 275 bin 245 euroya Believe International’a sattığını duyurdu. Daha önce, Nisan 2020’de, DMC’nin yüzde 60 hissesini 23,4 milyon dolara aynı gruba satmıştı.

DMC, 2000 yılında İstanbul’da kurulmuş ve Ajda Pekkan, Aleyna Tilki, Demet Akalın gibi birçok ünlü sanatçıyı bünyesinde barındırıyor. Believe International, 2005 yılında kurulan ve 50'den fazla ülkede faaliyet gösteren bir dijital müzik devi olarak, sanatçıların kariyerlerini teknoloji ve hizmetler aracılığıyla desteklemekte.

Diğer yandan, Doğan Holding, madencilik sektöründe önemli adımlar atarak, Gümüştaş Madencilik’in yüzde 75 hissesini 123 milyon dolara ve Doku Madencilik’in yüzde 75 hissesini 13,5 milyon dolara devraldı. Bu satın almalar, şirketin çeşitlenme stratejisinin bir parçası olarak dikkat çekiyor.

 

Kaynak: Haber Ekspres

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum