Doğaltaş İşlenmiş Ürün İhracatı AMORF İle %90'a Ulaşılacak

Türkiye'nin lider doğal taş ihracatçısı olan Ege Maden İhracatçıları Birliği, Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle "Taşa Sanat Kat" temasıyla düzenlediği 4. AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması'nın başvurularının 9 Ekim'de sona ereceğini duyurdu. Bu yıl yarışma öncesinde yarışmacılara yönelik Marmara Adası ve İzmir'de teknik geziler düzenlendi.

Doğaltaş İşlenmiş Ürün İhracatı AMORF İle %90'a Ulaşılacak
29 Ağustos 2023 - 12:25
Bu yıl yarışma öncesinde yarışmacılara yönelik Marmara Adası ve İzmir'de teknik geziler düzenlendi.Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, yarışmanın amacını, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir doğal taş projeleri geliştirmek olarak açıkladı. Alimoğlu, Türkiye'nin doğal taş ihracatının büyük bir kısmının işlenmiş ürünlerden oluştuğunu belirterek, AMORF Doğal Taş Tasarım Yarışması ile bu alandaki başarılı tasarımcıları ödüllendirme ve sektörü teşvik etme amaçlarını vurguladı.Yarışmanın bu yıl 4. kez düzenlendiğini ifade eden Alimoğlu, geçen yıl 400'ün üzerinde başvuru aldıklarını ve toplamda 1220 kişinin yarışmaya başvurduğunu belirtti. Türkiye'nin doğal taş ihracatında önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Alimoğlu, yarışmanın tasarımcılarla sektör temsilcilerini buluşturarak sinerji yaratmayı hedeflediğini dile getirdi.Yarışmada bu yıl dört farklı konu başlığı altında tasarımların kabul edileceğini belirten Alimoğlu, yarışmacıların işlenmiş ve yarı işlenmiş doğal taşları kullanarak çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve yenilikçi tasarımlar oluşturmalarını beklediklerini ifade etti.

Ödül gecesinin Aralık 2023'te gerçekleşeceğini ve bu yılki yarışmanın katılımcı sayısının daha da yüksek olması beklendiğini vurgulayan Alimoğlu, doğal taşın kullanımının ve tasarımının teşvik edilmesinin hedeflendiği bu yarışmanın sektörün gelişimine önemli katkı sağladığını belirtti.

Yarışma hakkında daha fazla bilgiye "www.amorf.org" web sitesinden ve "amorfyarisma" Instagram hesabından ulaşılabileceği vurgulandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum