COP28'te Su Üzerine Odaklanan Oturumlarla Son Günler Başlıyor

Dubai'de devam eden COP28, su üzerine odaklanan bir dizi oturumla sona eriyor. Bugün başlayan ve 10 Aralık'ta tamamlanacak etkinliklerde, sürdürülebilir gıda sistemleri, sağlıklı ve erişilebilir gıda tüketimi, sıfır emisyonlu su tüketimi, beslenme-iklim bağlantısı, tatlı su ekosistemlerinin korunması ve restorasyonu gibi konular ele alınıyor.

COP28'te Su Üzerine Odaklanan Oturumlarla Son Günler Başlıyor
30 Kasım 2023 - 12:00 - Güncelleme: 30 Kasım 2023 - 12:43

Bu kapsamda gerçekleştirilecek "Suya Dayanıklı Gıda Sistemleri Oluşturulması Konusunda Üst Düzey Diyalog" oturumu, tarım ve su üzerine odaklanan delegeleri bir araya getirerek, gıda, su ve iklim krizleri arasındaki bağlantıyı ele alacak.

Ayrıca, "Sürdürülebilir Tüketim, Herkes İçin Sağlık ve Erişilebilir Gıda" oturumuyla daha sürdürülebilir tüketim modelleri için çözümler paylaşılacak ve sağlıklı gıda seçimleri teşvik edilecek.

"Sıfır Emisyonlu Su Tüketimi Yol Haritası" oturumunda enerji üretimi ve su tüketimi arasındaki ilişki ele alınacak, su üretimini ve kullanımını sıfıra indirmeye yönelik çözümler tartışılacak.

Diğer oturumlar arasında "Beslenme-İklim Arasındaki Bağlantıyı Yükseltmek" ve "Tatlı Su Ekosistemlerinin Korunması ve Restorasyonu Üzerine Bakanlar Kurulu" yer alıyor. Bu oturumlar, iklim değişikliği ile mücadelede ve uyum sağlamada tatlı su ekosistemlerinin kritik önemini vurgulayacak.

COP28 Tematik Programı'nın son gününün ardından, COP28'in somut çıktılarını görüşmek üzere toplantılar başlayacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum