Codelco'nun üretimi, 25 yılın en düşük seviyesine geriledi

Dünyanın en büyük bakır üreticisi Şili'deki Codelco, Salı günü vadesi 12 ve 29 yıl olan 2 milyar dolarlık teminatsız dolar cinsinden borç yatırdı, madenci sermaye piyasası yayını IFR'nin daha önceki bir raporunu doğrulayan bir açıklamada bulundu.

Codelco'nun üretimi, 25 yılın en düşük seviyesine geriledi
24 Ocak 2024 - 20:29
Codelco ve IFR, 2036 tahvilinin yaklaşık 1,5 milyar dolar olarak sabitlendiğini ve %6,447 getiriyle, bunun karşılaştırılabilir ABD Hazine borcunun 230 baz puan üzerinde olduğunu belirtti.

Bu arada 2053 tahvili 500 milyon dolar değerinde ve %6,746 yani Hazine tahvillerinin 235 baz puan üzerinde getiri sunuyor.

Bank of America, Citi, JP Morgan ve Santander'i talep toplayanlar olarak listeleyen IFR, fiyatlandırmanın Salı günü geç saatlerde beklendiğini ve sorunun Cuma günü çözülmesi gerektiğini söyledi.

Codelco'nun üretimi , operasyonel sorunlar ve genişleme projelerindeki gecikmeler nedeniyle 25 yılın en düşük seviyesine geriledi , ancak üst düzey yöneticiler üretimin bu yıl toparlanmaya başlayacağına dair güvence verdi.

Devlete ait şirket aynı zamanda Şili'nin lityum endüstrisi üzerindeki devlet kontrolünü artırma çabasına liderlik etmekle de görevlendirildi. Artan borç yükleriyle mücadele ederken Salı günü erken saatlerde Avustralyalı bir firmayla devralma anlaşması yaptığını duyurdu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum