CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun: ''Maden Faciaları Kaza Değildir''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, Şirvan ilçesinde meydana gelen maden ocağı göçüğüyle ilgili bir açıklama yaptı. Torun, maden facalarının sadece kaza olmadığını, aynı zamanda madenci ölümlerinin politik bir boyut taşıdığını belirtti.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun: ''Maden Faciaları Kaza Değildir''
24 Kasım 2023 - 18:11 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 18:32

Torun, maden facalarının sadece kaza olmadığını, aynı zamanda madenci ölümlerinin politik bir boyut taşıdığını belirtti.
Günün üzücü haberi Şirvan ilçesinden geldi. Bir maden ocağında meydana gelen göçük sonucu, 3 işçi hayatını kaybederken, 2 işçi yaralandı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada ise 2 kişi gözaltına alındı.

Milletvekili Torun, yaşanan maden faciasıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Siirt'in Şirvan İlçesi'nde bulunan bir maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden emekçilerimize Allah'tan rahmet, yaralı madencilerimize acil şifalar diliyorum. Maden faciaları kaza değildir, madenci ölümleri politiktir. Emek düşmanı AK Parti'nin sorumluluğunda işlenen her bir iş cinayetinin hesabını soracağız.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum