CHP'li Gürsel Erol Uyarmıştı, Kaza Kaçınılmaz Oldu

Elazığ'ın Maden ilçesinde faaliyet gösteren özel bir maden sahasında meydana gelen patlamada, daha önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından Meclis'e taşınan soruna önlem alınmadı.

 CHP'li Gürsel Erol Uyarmıştı, Kaza Kaçınılmaz Oldu
25 Ocak 2024 - 14:29

Yaşanan patlamada bir mühendis ve bir işçi yaralanırken, Erol'un daha önce sorduğu sorularla ilgili olarak alınan önlemler yetersiz kaldı.

Maden ocaklarının çevresel etkileri ve denetimlerin yetersizliği konusunda daha önce Meclis'e sunduğu soru önergesi ile dikkat çeken CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yaşanan patlama sonrasında önlem alınmamasını eleştirdi. Erol, soru önergesinde maden ocaklarının çevresel etkilerini, denetim sıklığını, kapatılan ocakların durumunu ve çevresel izinleri sorgulamıştı.

Erol'un öne çıkardığı sorular şu şekildeydi:

  1. Elazığ İlinde şuan aktif olarak çalışan toplam kaç maden ocağı vardır?
  2. Elazığ İlinde son 5 yıl içerisinde kapanan toplam kaç maden ocağı vardır?
  3. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince bölgede hangi sıklıkla denetimler yapılmaktadır?
  4. Elazığ İli Maden ilçesinde bulunan maden ocakları ve sahaları Bakanlığınızca hangi sıklıkla denetlenmektedir?
  5. Maden ilçesi ve çevresinde bulunan maden ocakları ve sahalarının maden ruhsat alım ve işletme süreçleri incelenmiş midir?
  6. İlçede bulunan maden ocakları ve sahaları için ÇED raporu alınmış mıdır?
  7. Bölgede yürütülen maden çalışmalarının su kaynaklarımıza olası etkileri ve maden ocaklarının faaliyetlerine başlanılmadan ve bugün itibari ile bölgede yapılan su analizleri ne şekildedir?
  8. Elazığ'ın Maden ilçesi, kültürel miras turizmi açısından bölgenin en zengin yerlerinden biridir. Bölgede yer alan tarihi yapılar, saraylar, antik kentler, hanlar, ören yerleri gibi birçok kültürel varlıklar maden firmalarının bölgedeki faaliyetlerinden olumsuz etkilenmekte ve zarar görmektedir. Bu konuda bir çalışma yapılmakta mıdır? Eğer yapılıyor ise alınan önlemler nelerdir?

Yaşanan patlama olayı, milletvekilinin önceden dile getirdiği sorunlara karşı alınması gereken önlemlerin yetersiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Erol, konunun takipçisi olacaklarını belirtirken, çevresel etkilerin ve denetimlerin artırılması çağrısında bulundu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum