Centerra Gold Türkiye'deki Altın Madenciliğinin Ekonomiye Katkısını Vurguluyor

Centerra Gold'un Türkiye Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye'de altının ekonomiye yılda 400 milyon doların üzerinde katkı sağladığını açıkladı.

Centerra Gold Türkiye'deki Altın Madenciliğinin Ekonomiye Katkısını Vurguluyor
13 Aralık 2023 - 10:09

Bickford, şirketin Kayseri Develi'deki Öksüt Madeni'ne bugüne kadar 250 milyon dolar yatırım yaptıklarını ve önümüzdeki dönemde 40 milyon dolar daha yatırım planladıklarını belirtti. Ayrıca, şirketin sağladığı 1.200 kişilik istihdamın büyük bölümünün bölgeden olduğunu vurguladı.

Altın madenciliğinin Türkiye ekonomisine olan katkısıyla ilgili konuşan Bickford, dünya genelinde faaliyet gösteren şirketlerin 2021 yılında toplamda 57,5 milyar dolarlık bir katkı sağladığını belirtti. Bu katkının büyük bir kısmının ülke içi tedarikçilere yapılan ödemelerden, çalışanlara yapılan ödemelerden, hükümetlere yapılan vergi ödemelerinden ve topluluklara yapılan ödemelerden oluştuğunu ifade etti. Türkiye'deki altın madenlerinin 2021 yılındaki toplam katkısının 410 milyon dolar seviyesinde olduğunu ekledi.

Bickford, Türkiye'nin maden potansiyelinin uluslararası alanda tanındığına dikkat çekerek, Türkiye'nin altın talebinin artmasıyla sektördeki büyümenin ithalata olan bağımlılığı azaltarak Türkiye ekonomisini güçlendireceğini belirtti. Türkiye'nin altın üretiminin şu anda yılda 40 ton civarında olduğunu, ancak bu miktarın 100 tonlara ulaşabileceğini düşündüklerini söyledi.

Öksüt Madencilik Çevresel, Sosyal ve Yönetişim Direktörü Pelin Usta Özkayhan da şirketin bölgesel kalkınma için çeşitli projelere destek verdiğini ve ekosistemle ilgili koruma çalışmalarına önem verdiklerini vurguladı. Özkayhan, kadınları destekleyen projelerin yanı sıra biyoçeşitlilik çalışmalarında da başarı elde ettiklerini belirtti.



Kaynak: patronlardünyası.com


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum