Centerra Gold, Kayseri'yi gözüne kestirdi

Centerra Gold'un Türkiye Ülke Müdürü Davit Bickford, Develi'deki Öksüt Madeni'nin büyük rezervlere sahip olduğunu ve altın madenlerinin Türkiye'nin ekonomisine önemli katkı sağladığını belirtiyor.

Centerra Gold, Kayseri'yi gözüne kestirdi
19 Aralık 2023 - 12:26

Bickford, Dünya Altın Konseyi'nin raporuna atıfta bulunarak, konsey üyesi şirketlerin 2021 yılında ev sahibi ülke ekonomilerine toplam 57,5 milyar dolar katkıda bulunduğunu açıklıyor. Bu katkının büyük bir kısmının ülke içi tedarikçilere yapılan ödemelerden, çalışanlara yapılan ödemelerden, hükümetlere yapılan vergi ödemelerinden ve topluluklara yapılan ödemelerden oluştuğunu ifade ediyor.

Tetis mineral kuşağının Türkiye'den Romanya ve Sırbistan'a kadar uzandığına dikkat çeken Bickford, Türkiye'nin maden potansiyelinin küresel ölçekte tanındığını vurguluyor. Kendi sektörü adına konuşan Bickford, Türkiye'nin yıllık altın üretiminin şu anda 40 ton civarında olduğunu ve bu miktarın 100 tona ulaşmasının mümkün olduğunu düşündüklerini belirtiyor. Türkiye'de faaliyet gösteren 20'den fazla altın madeni operasyonu olduğunu ekleyerek, sektörün büyümesi için yeni keşiflere ihtiyaç olduğunu vurguluyor.

Develi'deki madende 35 ton rezerv bulunduğunu ifade eden Bickford, Öksüt'te bu yıl 5,5-6 ton arasında üretim yapma hedefleri olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Öksüt'ün Türkiye'de finansal destek sağlanan ilk maden projesi olduğunu vurguluyor. Bickford, madenin bölgede sağladığı istihdamın önemine de vurgu yaparak, şu anda yaklaşık 1.200 kişiye istihdam sağladıklarını ve çoğunluğunun Develi ilçesinden olduğunu belirtiyor. Mevcut kadın çalışan oranlarının sektör ortalamasının üzerinde olduğunu ekliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum