"Cengiz Holding'in maden çıkarma faaliyetine karşı fiili direniş dahil bütün mücadeleye hazırız"

Cengiz Holding'in Eskişehir'de yapacağı maden çalışmasına karşı çıkan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, projenin çevreye ve ormanlara zarar vereceğini belirterek, fiili direnişe hazır olduklarını açıkladı.

"Cengiz Holding'in maden çıkarma faaliyetine karşı fiili direniş dahil bütün mücadeleye hazırız"
19 Aralık 2023 - 16:27

Yalaz, vatandaşları duyarlı olmaya, projeye karşı çıkmaya ve mücadele etmeye çağırdı.

Eskişehir'de Cengiz Holding'e bağlı Eti Bakır Maden'in altın-gümüş madeni çıkarma faaliyetine karşı çıkan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, projenin çevresel etkileri konusunda uyarılarda bulundu. Yalaz, Sakarya Nehri'ne siyanürlü atıkların karışması durumunda tarım ürünlerinin zarar göreceğini ve ormanların tahrip olacağını belirtti.

Yalaz'ın açıklamalarından başlıklar şu şekilde:

  • "672 hektarlık alanda ormanlık alan bulunuyor. Bu ormanlık alanın tahrip olması ve yok olması kaçınılmazdır."

  • "Sakarya Nehri'ne siyanürlü atıkların karışması demek, orada yetişen tarım ürünlerinin bu maddenin etkisi altında kalması ve bir daha üretilemeyecek duruma gelmesi demektir."

  • "Kendi özelimizde şehrimizdeki bir tek ağaca dahi tonlarca altını değişmeyeceğimizi ifade etmek isterim."

  • "Cengiz Holding'in başlattığı proje için vatandaşlara ve muhtarlara çeşitli hediyeler verilerek destek algısı yaratılmaya çalışılıyor."

  • "Bu bir parti meselesi değil, Eskişehir meselesidir. Bu anlamda çok fazla duyarlı olmalıyız. Duyarlı olmak ve tepki göstermekten ziyade, fiili direniş dahil her türlü mücadeleyi vererek ne suretle olursa olsun bunun engellenmesi gerektiğini düşünüyoruz."

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, maden faaliyetinin önlenmesi için halkı duyarlı olmaya ve mücadele etmeye çağırdı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum