Cengiz Holding'in Kazdağları'ndaki maden projesi için keşif yapıldı

Cengiz Holding'e ait Truva Bakır A.Ş.'nin, Halilağa Bakır Madeni için açılan ikinci dava kapsamında bilirkişi keşfi yapıldı. Madene tepki gösteren bölge sakini bir yurttaş 'Biz torunlarımıza 'köyümüz yok' demek istemiyoruz. Cengiz'i istemiyoruz' dedi.

Cengiz Holding'in Kazdağları'ndaki maden projesi için keşif yapıldı
06 Aralık 2023 - 10:19

Çanakkale'nin Çan, Halilağa ve Bayramiç ilçelerine bağlı Hacıbekirler mevkisinde planlanan Cengiz Holding'in altın-bakır madeni projesine karşı çevre avukatları, dernekler, çevreci aktivistler ve köylüler tarafından keşif yapıldı.

Dün gerçekleştirilen keşifte bilirkişi raporları okundu ve çevre avukatları ile davacılar projeye karşı itirazlarını sundu. Keşif öncesinde, 3 Aralık Pazar günü Çanakkale'de sendika, dernek, oda ve parti temsilcileri ile doğa ve yaşam savunucuları Cengiz Holding'e karşı bir eylem düzenlemişti.

Yurttaşlar, projenin iptali için açtıkları ilk davayı kazanmalarına rağmen Cengiz Holding'in ısrarla projeyi sürdürdüğünü belirterek tepki gösterdi. Projeye karşı çıkanlar, Hacıbekirler, Muratlar ve Halilağa köylerini haritadan silecek, 55 köyü etkileyecek, bölgenin su kaynaklarını tüketecek ve 600 hektar orman ve tarım arazisini yok edecek bir bakır madeni projesinin tüm yaşamı hiçe saydığını ifade etti.

Çevreci aktivistler ve dernekler, doğa katliamına neden olacak bu projeye karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, hukuki sürecin yanı sıra kamuoyunu bilinçlendirme çabalarını da artıracaklarını ifade etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum