Çalık Holding, İliç'teki Maden Faciasındaki Suçlamaları Reddetti

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciasında, Türkiye'deki ortağı olduğu Anagold Madencilik üzerinden sorumluluk iddialarına Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Akil'den yanıt geldi. Akil, yaptığı açıklamada, "Operasyonel bir sorumluluğumuz yok. Sadece finansal yatırımcıyız" dedi.

Çalık Holding, İliç'teki Maden Faciasındaki Suçlamaları Reddetti
15 Şubat 2024 - 13:31

İliç ilçesindeki Çöpler altın madeninde 13 Şubat'ta yaşanan toprak kayması sonucu dokuz işçinin göçük altında kaldığı olayın ardından sürdürülen arama çalışmaları devam ediyor. Çalık Holding'in Türkiye'deki ortağı olduğu Anagold Madencilik tarafından işletilen maden, Erzincan'da aktif bir fay hattı üzerinde bulunması ve Fırat Nehri'ne yakınlığı sebebiyle çevre felaketi riskini taşıdığı konusunda uzmanlar tarafından sürekli uyarılmaktaydı.

Akil, yaptığı açıklamada, "Bu madende bizim operasyonel bir sorumluluğumuz yok. Sadece finansal yatırımcıyız. Şöyle düşünün, X bankasından bir hisse alıyorsunuz. Bankada yaşanan herhangi bir şey sizi ilgilendirmez. Finansal olarak ortağız, o kadar" ifadelerini kullandı.

Madenle ilgili daha önce yaşanan çevre sorunları ve siyanür sızıntısı nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından madene 16 milyon para cezası kesilmişti. Madendeki sorumlulukları nedeniyle iki mühendise ceza verilmiş, ancak dosya daha sonra kapatılmıştı. Maden, 22 Eylül 2022'de tekrar faaliyete geçmişti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum