Bu kristal yalnızca Türkiye'de çıkarılıyor! 1 gramı bile servet değerinde... Servet avcılarının radarına girdi

Diaspor kristali son dönemde yatırım ve mücevher avcılarının radarına girdi! Dünya üzerinde birçok kıymetli maden ve taş bulunuyor. Bu taşların ve kristallerin çıkarılması her ne kadar zor olsa da değerleri sebebiyle talep görüyor. Diaspor taşı da son yılların en popüler taşları arasında yer alıyor. Yalnızca Türkiye’de çıkarılan diaspor madeni elmastan 10 bin daha nadir olma özelliğine sahip. Yılda ortalama 750 kilogram çıkarılan Diaspor, mücevher ve takı sektörünün dikkatini çekmeye başladı.

Bu kristal yalnızca Türkiye'de çıkarılıyor! 1 gramı bile servet değerinde... Servet avcılarının radarına girdi
12 Kasım 2023 - 14:16
Bu kristal yalnızca Türkiyede çıkarılıyor 1 gramı bile servet değerinde... Servet avcılarının radarına girdi

 

Yalnızca Türkiye’de çıkarılan Diaspor madeni son yıllarda oldukça popülerlik kazandı. Dünyanın birçok bölgesinde ve yerinde çeşitli madenler çıkarılıyor. Muğla'nın Milas ilçesinde çıkarılan Diaspor kristali özellikle yurt dışında mücevher sektöründe yoğun ilgi görüyor. Elmastan 10 bin kat daha nadir çıkarılan bu maden 9 farklı renk geçişiyle göz kamaştırıyor.

 

2/51 GRAMI BİLE SERVET DEĞERİNDE

1 GRAMI BİLE SERVET DEĞERİNDE

 

Diaspor kristalinin fiyatı, karatı, süslemesi ve işlemesine göre 100 bin dolara kadar alıcı buluyor. Hindistan, Diaspor kristalinin en fazla ihraç edildiği ülke konumunda. Türk tasarımcı Pınar Öner'in diaspor taşından tasarladığı yüzük Victoria's Secret'ın ünlü isimlerinden Alessandra Ambrosio tarafından kullanıldı. Diaspor taşı, gün ışığında yeşil olurken, mum ışığında da pembe renk alabiliyor. Bu iki renk taşın renk skalasında iki uç noktadan beliriyor. Pembe ve yeşil arasındaki birçok ton gün ışığına, ortamdaki ışığa hatta bazen üzerinizdeki kıyafete değişebiliyor.

 

 
3/5SADECE TÜRKİYE’DE ÇIKARILIYOR

SADECE TÜRKİYE’DE ÇIKARILIYOR

 

Diaspor kristali, dünyada sadece Türkiye'de çıkarılan değerli taşlar arasında yer alıyor. Muğla'nın Milas ilçesinde 1997 yılından bu yana Diaspor taşının önemine dikkat çekilmeye çalışılıyor. 9 farklı renk geçişiyle göz kamaştırıyor. Son yıllarda mücevher sektöründe pırlantaya alternatif olarak gösteriliyor. Diaspor kristali, dünyada sadece Muğla'nın Milas ilçesindeki madenden çıkarılıyor.

 

4/5ELMASTAN 10 BİN KAT DAHA NADİR

ELMASTAN 10 BİN KAT DAHA NADİR

 

Diaspor kristalinin pırlantadan 10 bin kat daha nadir bulunduğunu söyleyen Murat Akgün, "Bu ocaklar 1972 senesinde Etibank tarafından açılmış ve boksit cevheri üretiliyor. O senelerde bu kristallere ilk kez rastlanılmış. Benim işin içine girmem 1998 yılında oldu. 2005 yılında Etibank'tan ihale ile ruhsatı almak nasip oldu. O yıllarda 'Zultanite' markasıyla bunu tanıtmaya başladım. Şu an kullandığımız markamız 'Csarite' yeni ve bu markayı Türkiye’den başlayarak dünyada meşhur etmek istiyoruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum