Brezilya, Suudi Arabistan ile madencilik yatırımları için görüşüyor

Brezilya Maden ve Enerji Bakanı Alexandre Silveira'ya göre Brezilya ve Suudi Arabistan, sürdürülebilir madencilik ve enerji dönüşümüne yönelik yatırımları tartışıyor.

Brezilya, Suudi Arabistan ile madencilik yatırımları için görüşüyor
21 Ocak 2024 - 17:29
İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na katılan Silveira, Suudi yatırım bakanları Khalid Al-Falih ve sanayi ve madencilik Bandar Alkhorayef ile bir araya geldi.

Silveira, CNN'e şunları söyledi : "Dün gece, Suudi Arabistan'ın yatırım bakanı ve madencilik bakanıyla, Brezilya'nın enerji dönüşümünde gerekli yatırımları tartışmak üzere ikili bir toplantı yaptım, çünkü bu bizim büyük görevimiz. "

Silveira, Suudilerle enerji geçişini "şiddetle" tartıştığını ve Krallık'tan temsilcilerin Brezilya'da enerji ve madencilik sektörlerine yatırım yapmakla ilgilendiklerini ifade ettiğini söyledi.

“Brezilya maden potansiyeli, bölgesel genişliği, doğal zenginliği ve kritik mineralleriyle tanınıyor. Nadir topraklar enerji dönüşümü için son derece önemlidir” dedi.

Suudi devlet madencilik şirketi Ma'aden ile Kamu Yatırım Fonu arasındaki ortak girişim olan Manara Minerals, 2023 yılında Brezilyalı şirketin ana metal yan kuruluşu Vale Base Metals'in %10 hissesini yaklaşık 3 milyar dolar karşılığında satın aldı .

Suudi Arabistan yakın zamanda Mısır, Rusya, Fas ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile madencilik işbirliklerine ilişkin mutabakat zaptı imzaladı.

Ülke ayrıca,   çoğunlukla petrole bağımlı olmayan bir ekonomi inşa etme çabalarının bir parçası olarak 182 milyon dolarlık bir maden arama teşvik programı duyurdu . Suudi Arabistan'ın geniş fosfat, altın, bakır ve boksit rezervleri var.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum