Brezilya savcıları Belo Sun altın madeni sözleşmesinin iptalini istiyor

Brezilya federal savcıları, hakimden Kanadalı madenci Belo Sun ile Brezilya'nın toprak hakları dairesi arasında 1,2 milyar real (242 milyon dolar) değerinde bir altın madeni inşa etme sözleşmesini iptal etmesini istedi .

Brezilya savcıları Belo Sun altın madeni sözleşmesinin iptalini istiyor
07 Şubat 2024 - 22:44
Tartışmalı madencilik projesi, Brezilya'nın Amazon yağmur ormanlarında, kuzey Para eyaletindeki Xingu nehrinin yakınında yer alıyor.


Savcıların projeyi sonlandırma talebi, arazi haklarına ilişkin olarak kamu avukatları tarafından 2022 yılında açılan davanın bir parçası.

30 Ocak tarihli belgede savcıların, madenin inşa edileceği yere yakın yerleşim yerlerinde yaşayan ailelerin, projenin ilerlemesine izin veren herhangi bir karar öncesinde proje hakkında kendilerine danışılması hakkını desteklediği belirtiliyor.

Belo Sun yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Şirket daha önce projeye 1,2 milyar Real değerinde değer biçmişti ancak potansiyel olarak zararlı çevresel etkiler konusundaki tartışmalar nedeniyle projenin geleceği gölgelendi.

Savcının talebi, Belo Sun'ın madencilik projesinin karşılaştığı son engel oldu.

Ayrı bir yargıç daha önce projenin ilerleyebilmesi için çevre lisanslarının devlet yetkilileri tarafından değil, federal çevre koruma kurumu Ibama tarafından onaylanması gerektiğine hükmetmişti.

Ibama henüz lisanslarla ilgili bir karar vermedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum