Brezilya Hükümeti ve Madenciler, İş Güvenliği İçin Güçlerini Birleştiriyor

Brezilya Madencilik Enstitüsü (Ibram), altın madenciliği faaliyetlerine ev sahipliği yapan belediyeler için özel bir güvenlik planı geliştirmek üzere Adalet ve Kamu Güvenliği Bakanlığı ve Güney Amerika ülkesinde faaliyet gösteren en büyük madencilik şirketlerinden bazılarıyla güçlerini birleştirdi.

Brezilya Hükümeti ve Madenciler, İş Güvenliği İçin Güçlerini Birleştiriyor
08 Ocak 2024 - 19:29
Hükümet ile madenciler arasında imzalanan anlaşma, altın ve değerli maden operasyonlarını etkileyen organize suç faaliyetleriyle mücadeleye yönelik stratejilerin oluşturulmasına yol açacak araştırma ve teşhislerin hazırlanmasını öngörüyor .

Çalışma, Ulusal Kamu Güvenliği Sekreterliği (SENASP) tarafından topluluklar ve yerel yetkililerle birlikte yürütülecek. Buradaki fikir, geliştirilen stratejilerin suç faaliyetlerine karşı savunma mekanizmalarını içermesi ve madencilik şirketleri ile belediye yetkilileri, eyaletler ve federasyonlar arasında bilgi alışverişini teşvik etmesidir.

Anlaşmanın imzalandığı etkinlikte konuşan Adalet ve Kamu Güvenliği Bakanı Ricardo Cappelli, "Madencilik şirketleri Brezilya ekonomisinin stratejik bir sektörünü ve ticaret dengesinin önemli bir bölümünü temsil ediyor “Güvenlik, Brezilya'nın yatırım çekmesinin temel taşlarından biri.”" dedi. 

Bu ortak çabaya bankalar ve nakit/taşıt halindeki değerli eşya şirketleri gibi diğer sektörler de dahil oluyor. 
Yeni protokol, altın ve elmas çıkarılan ve toplam nüfusu 700.000 kişiye ulaşan yaklaşık 50 Brezilya belediyesine odaklanacak. 
Anlaşma aynı zamanda bu bölgelerde yaşayanlar için güvenlik ve önleme tedbirlerinin yaygınlaştırılmasını da içeriyor.
Ibram'ın başkan yardımcısı Fernando Azevedo, "Suçluların, madencilik şirketlerinin kendi projelerine yaptıkları uzun vadeli yatırım çabalarına son vermesi yalnızca birkaç saniye sürüyor, bu da ülke ve Brezilyalılar için pek çok fayda sağlıyor" dedi. "Bu durum ulusal topraklarda devam etmemeli."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum