Brezilya'daki Sigma Lityum projesi %27 büyüdü

Brezilya'nın Sigma Lityum Projesi, yapılan yeni çalışmalarla yüzde 27 daha büyüdü. Vancouver merkezli şirket, proje alanındaki genişleme çalışmalarını desteklemek amacıyla on farklı şirketten oluşan bir danışman ekibi atadığını duyurdu.

Brezilya'daki Sigma Lityum projesi %27 büyüdü
01 Şubat 2024 - 21:31

Sigma, geçtiğimiz yıl Ekvador'un güneybatısındaki Cangrejos'ta bir ön fizibilite çalışması yayınlamış ve 26 yıl süresince 925 milyon dolarlık başlangıç sermaye harcaması ve 469.000 ons ortalama altın eşdeğeri üretim öngörmüştü.

Sigma Lityum Projesi'nin planlanan işleme tesisi, geleneksel bir bakır-altın yüzdürme yoğunlaştırıcısı ve hibrit liç-karbon liç devresini içeriyor. Ancak, Ekvador'un madencilik konusundaki büyümesi, bölgesel komşuları Peru ve Şili'nin gerisinde kalmış durumda.

Maden odası patronu Maria Eulalia Silva'nın açıklamasına göre, Anayasa Mahkemesi, madencilik projeleri için ön onay alınmasını hızlandıran kuralları açıklığa kavuşturarak geçen yıl madencilik projeleri için izin süreçlerini hızlandırdı.

Sigma'nın proje genişletme çalışmaları, Brezilya'nın lityum üretimine önemli bir katkı sağlaması beklenen bu büyüyen endüstri içindeki yerini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor. Sigma Lityum Projesi'nin genişlemesi, şirketin Brezilya'daki madencilik faaliyetlerindeki etkisini artırarak ülkenin ekonomik büyümesine de katkı sağlayabilir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum