Başkanı Ergün Atalay, Mihalıççık'taki maden işçilerini ziyaret etti

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde haklarının verilmediği iddiasıyla yer altında oturma eylemi yapan maden işçilerini ziyaret etti. Atalay, işçilerle görüşerek sorunları hakkında bilgi aldı ve destek verdi.

Başkanı Ergün Atalay, Mihalıççık'taki maden işçilerini ziyaret etti
06 Eylül 2023 - 12:51

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde haklarının verilmediği iddiasıyla yer altında oturma eylemi yapan maden işçilerini ziyaret etti. Atalay, maden işçileriyle ve işveren temsilcisiyle görüşerek sorunları dinledi ve işçilere hitaben konuşma yaptı.

Atalay, işverenin kendisine ilettiği bazı bilgileri paylaşarak, işverenin maddi sıkıntılar nedeniyle uzun süredir üretim yapamadığını ve ruhsat sorunları yaşadığını söyledi. İşverenin yer altındaki işçilere ekim ayı sonuna kadar maaşlarını vermeyi taahhüt ettiğini ifade etti.

Firma yetkilileri ile görüşmeler sonucunda işçilerin yer altında çalışmaya devam edeceklerine dair mutabakat sağlandı. İşçiler, toplu sözleşmeden doğan haklarının ve tazminatlarının bir an önce ödenmesi talebiyle başladıkları eylemi, madenin girişinde sürdüreceklerini açıkladılar.

Bu tür işçi eylemleri, işçilerin çalışma koşulları ve hakları konusundaki taleplerini dile getirmek için sıkça kullanılan bir yöntemdir. İşçi sendikaları ve işverenler arasında müzakereler sonucunda sorunların çözülmesi amaçlanır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum