Bakan Bayraktar, Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı İbrahim Alkhorayef ile görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ankara'da Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Bandar bin İbrahim Alkhorayef ile bir araya geldi.

Bakan Bayraktar, Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı İbrahim Alkhorayef ile görüştü
28 Ağustos 2023 - 14:50 - Güncelleme: 28 Ağustos 2023 - 14:58

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Bandar bin İbrahim Alkhorayef ile Ankara'da buluştu ve bu buluşmanın ardından önemli bir işbirliği anlaşması imzalandığını açıkladı.

Bakan Bayraktar, enerji sektöründeki ilerlemelere vurgu yaparak, Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Bandar bin İbrahim Alkhorayef ile Bakanlıkta bir araya geldiklerini ve iki ülke arasında madencilik alanında işbirliği olanaklarını değerlendirmek üzere karşılıklı yatırımları içeren bir mutabakat zaptı imzaladıklarını belirtti.

Bayraktar, bu anlaşmanın, elektrikli araçlar, güneş panelleri gibi yeni teknolojilerde ihtiyaç duyulan kritik madenlerle ilgili işbirliğini kapsadığını vurguladı. Suudi Arabistan'ın özellikle yeşil hidrojen, rüzgar ve güneş enerjisi alanlarına olan ilgisine dikkat çeken Bakan Bayraktar, ülkenin 5 bin megavatlık bir kurulu güç hedefi olduğunu açıkladı.

Ayrıca Bayraktar, Türkiye'nin enerji alanında attığı adımların, dışa bağımlılıktan kurtulma hedefi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Karadeniz gazı ve Gabar'daki petrol keşfinin Türkiye'nin enerji güvenliği ve kaynak verimliliği açısından büyük bir kilometre taşı olduğunu vurguladı.

Bakan Bayraktar, bu adımların enerji sektöründeki dışa bağımlılığı azaltma ve Türkiye'nin enerji politikasını daha sürdürülebilir ve güvenli hale getirme amacını yansıttığını dile getirdi. Aynı zamanda, Türkiye'nin enerji ve madencilik alanındaki atılımlarıyla Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkaslar gibi stratejik coğrafyalarda daha fazla faaliyet gösterme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum