AYTO'dan Sanal Gerçeklik Hamlesi

Madencilik Sektöründe AYTO'DAN Sanal Gerçeklik Hamlesi

AYTO'dan Sanal Gerçeklik Hamlesi
26 Ağustos 2023 - 17:16

Aydın Ticaret Odası (AYTO), "İnsana Yaraşır İş ve Geleceğimiz için Önce Güvenlik Projesi" kapsamında Sürdürülebilir Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı düzenledi. Bu çalıştayda, sanal gerçeklik senaryolarının kullanımıyla madencilik sektöründeki olası iş kazalarının önüne geçmeyi amaçlayan bir proje hakkında konuşuldu.

Çalıştayda, madencilik sektöründe muhtemel iş kazalarında işveren açısından yeni getirilen hukuki yaptırımlar, adli süreçler, kaza anında izlenecek yollar, iş güvenliğinde iyi uygulama örnekleri ve iş sağlığı ile güvenliği eğitimlerinde sanal gerçeklik kullanımının avantajları ele alındı.

Bu projenin amacı, uyumlu stratejiler geliştirerek maden sektöründe iş sağlığı ve güvenliği şartlarını sanal gerçeklik kullanarak ele alarak iş kazalarını ve can kayıplarını önlemektir. Aydın'ın metalik maden yatakları bakımından zengin bir bölge olduğu ve madencilik faaliyetlerinin sürdüğü göz önüne alındığında, sektörde iş sağlığı ve güvenliğini geliştirmek önemlidir.

Çalıştayın ilk oturumunda, Uzman Avukat Hakan Eriş tarafından hukuki ve adli süreçler hakkında bilgi verildi. Ayrıca A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Aykut Akdemir iş sağlığı ve güvenliği konularında, Yapay Zeka Mühendisi Ediz Karaali ise madencilik sektöründe sanal gerçekliğin kullanımı ve avantajları hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

Bu tür projeler ve çalıştaylar, madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği bilincini artırarak, daha güvenli çalışma koşulları sağlamayı amaçlamaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum