Avustralyalı Wyloo Metals, fiyat düşüşüyle nikel madenlerini kapattı

Milyarder Andrew Forrest'in sahibi olduğu özel nikel üreticisi Wyloo Metals Pty Ltd., temel geçiş metali fiyatlarındaki keskin düşüş nedeniyle Batı Avustralya'daki madenlerini kapatıyor.

Avustralyalı Wyloo Metals, fiyat düşüşüyle nikel madenlerini kapattı
22 Ocak 2024 - 22:45
Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kambalda yakınlarındaki madenlerin 31 Mayıs'tan itibaren bakım ve onarıma alınacağını söyledi. Bir sözcü, madenleri yalnızca altı ay önce satın alan Wyloo'nun, BHP Group Ltd.'ye 2025 yılı sonunda sona erecek olan nikel alım anlaşmasını yerine getiremeyeceğini bildirdiğini ekledi.

Paslanmaz çelik ve elektrikli araç pilleri yapımında kullanılan nikel fiyatları, esas olarak Endonezya'dan gelen ve sektörü sekteye uğratma tehlikesi yaratan ucuz tedarik seli nedeniyle geçen yıl düştü. Bu ayın başlarında First Quantum Minerals Ltd., Avustralya'daki nikel ve kobalt tesisinde madenciliği durduracağını ve zayıf metal fiyatları ve yüksek maliyetler nedeniyle işgücünün üçte birini işten çıkaracağını söyledi.

Wyloo'nun Kambalda madenlerinin kapatılması, dünyanın en büyük madencilerinden BHP'nin geçen hafta fiyatlardaki çöküşü hafifletmek için nikelinin değerini düşürmek zorunda kalabileceği konusunda uyarmasının ardından geldi.

Kanada ve Avustralya'da varlıkları bulunan Wyloo, geçen yıl Perth yakınlarındaki bir tesiste aküye hazır malzemeler üretmek için IGO Ltd. ile bir ortak girişim anlaşması imzaladı. Wyloo yaptığı açıklamada, madenlerin kapatılmasına rağmen Kambalda bölgesinde kendi nikel yoğunlaştırıcısını geliştirmeye çalıştığını söyledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum