Avrupa'nın En Büyük Çinko Madeni Yeniden Faaliyete Geçiyor

İsveçli maden şirketi Boliden, Tara çinko operasyonlarını 2024'ün ikinci çeyreğinde yeniden faaliyete geçirme planları yapıyor.

Avrupa'nın En Büyük Çinko Madeni Yeniden Faaliyete Geçiyor
23 Aralık 2023 - 11:29
Şirket, Tara çinko operasyonlarında çalışan yaklaşık 650 kişiyle önümüzdeki ay ücret görüşmelerine başlamayı planlıyor.
 
Boliden, galvaniz metal fiyatlarının 1 Haziran 2023'te son üç yılın en düşük seviyesine düşmesi ve negatif nakit akışı nedeniyle Haziran ayında Tara operasyonlarını bakım ve onarıma almıştı. Tara madeni, 2022'de 198.000 ton çinko konsantresi üreterek Avrupa'nın en büyüğü olmuştu.
 
Boliden sözcüsü Klas Nilsson, operasyonel zorlukları ele almak üzere sendikalarla bir anlaşma yapmayı planladıklarını belirtti. Planlarına göre, Ocak ayında sendikalara sunacakları bir anlaşma ile Şubat'ın ilk haftasına kadar anlaşma sağlanabilirse, Tara madenini 2024'ün ikinci çeyreğinde yeniden açmayı hedefliyorlar.
 
Sözcü Nilsson, Tara çinko konsantrelerinin özellikle Boliden'in Norveç'teki Odda çinko rafinerisi için hammadde olarak kullanıldığını ve şirketin üretim kapasitesini 2024'ün ikinci yarısında 200.000 tondan 350.000 tona çıkarmayı planladığını açıkladı. Ayrıca, 2024'ün ikinci yarısında yeni tesislerde üretime başlamayı hedeflediklerini belirtti, ancak artış hızını paylaşmadı.
 
Boliden'in bu planı, Avrupa'nın çinko arzını artırarak analistlerin gelecek yıl için beklediği rafine çinko fazlasına katkıda bulunabilir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum