Asanko Altın Madeni kazasında üç kişi öldü

Gana'daki Asanko Altın Madeni'nin (AGM) ortak sahiplerinden Galiano Gold Inc. (TSX: GAU) (NYSE American: GAU), Cumartesi günü maden sahalarından birinde ölümle sonuçlanan bir olay yaşandığını bildirdi.

Asanko Altın Madeni kazasında üç kişi öldü
04 Mart 2024 - 11:31

Gana'daki Asanko Altın Madeni'nin (AGM) ortak sahiplerinden Galiano Gold Inc. (TSX: GAU) (NYSE American: GAU), Cumartesi günü maden sahalarından birinde ölümle sonuçlanan bir olay yaşandığını bildirdi. Yasadışı madenciler ve güvenlik personelinin karıştığı çatışma iki güvenlik görevlisi ve bir sivilin ölümüyle sonuçlandı.

Gold Fields Limited ile ortak bir girişim olan ve Galiano tarafından işletilen AGM, Tontokrom kasabası yakınlarında yer alıyor. Yaşanan trajediye rağmen şirket, olayın tesise ve diğer maden kiralamalarına göre konumu nedeniyle madencilik faaliyetlerinin etkilenmediğini belirtti.

Olayla ilgili soruşturmalar devam etmekte olup Galiano, çalışanlarının ve topluluk üyelerinin güvenliğini sağlamak için yerel kolluk kuvvetleri ve yetkililerle işbirliği yapmaktadır. Bu olay, madencilik şirketlerinin yasadışı madencilik faaliyetleriyle ilgili olarak karşılaştıkları zorlukları ve sektörde güvenlik önlemlerinin önemini vurgulamaktadır.

Galiano Gold Inc. sürdürülebilir iş uygulamalarına kendini adamıştır ve çevre yönetimi, sosyal sorumluluk ve çalışanları ile komşu toplulukların sağlık ve güvenliğini vurgulamaktadır. Asanko Altın Madeni şirketin portföyünün önemli bir parçasıdır ve Galiano üretim, keşif ve disiplinli finansal kaynak kullanımı yoluyla tüm paydaşlar için değer yaratmayı amaçlamaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum