Arhavi Belediye Başkanı: "Allah'ın lütfettiği bu cenneti kimseye bozdurmayız"

Artvin-Arhavi’de 10 köyü kapsayan maden ocağı projesinin onaylanmasının ardından bölge halkı kararı protesto etti. Protestoya katılan AK Partili Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, maden projesine karşı olduğunu söyledi

Arhavi Belediye Başkanı: "Allah'ın lütfettiği bu cenneti kimseye bozdurmayız"
26 Ağustos 2024 - 10:29

Artvin’in Arhavi ilçesinde 10 köyü kapsayan maden ocağı projesi ilçe halkının tepkisiyle karşılaşıyor.

Maden ihalesinin 27 Temmuz’da onaylanarak Cengiz Holding’in sahibi olduğu Eti Bakır A.Ş.’ye verilmesinin ardından ilçedeki köylerde ve şehir merkezinde eylemler düzenleniyor.

Eylemlerin sonuncusu 24 Ağustos Cumartesi günü Arhavi Merkezi’ndeydi.

Arhavi Maden İstemiyor – Vaminon (İstemiyorum) Platformu’nu kurarak madene karşı harekete geçen Arhavililer, yoğun yağmura rağmen köylerden şehir merkezine doğru yürüdü ve kent meydanında miting düzenledi.

Mitinge CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve maden ocağının kurulmasını istemeyenler katıldı. Ayrıca AK Partili Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim de mitinge katıldı ve kürsüde söz aldı. Protestoya Arhavi’nin köy ve merkez mahalle muhtarlarının hepsinin katıldığı görüldü.

Mitingde maden projesine neden karşı olduklarını anlatan Arhavililer, doğayı korumak için bir araya geldiklerini ifade etti. Kürsüde söz alan muhtarlar, madene karşı olduklarını ve amaçlarının doğaya sahip çıkmak olduğunu söyledi. 

Belediye Başkanı da Arhavi’de madene karşı

Protestonun en ilgi çekici anlarından biri Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ateselim’in kürsüde yaptığı konuşma oldu.

Maden projesini incelediklerini ve bir karara vardıklarını açıklayan Ataselim, Arhavi’deki maden ocağı projesinin ilçeye zarar vereceğini vurguladı:

“21 bin 700 kişinin seçtiği bir belediye başkanıyız. Vatandaşlarımız istiyorsa varız, istemiyorsa yokuz. Maden konusunda beni ilgilendiren Arhavi’dir. Tartışılmazdır. Allah’ın lütfettiği bu cenneti kimseye bozdurmayız. Birlik beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe Arhavi halkı ne istiyorsa, onu kimse aşamaz. Birileri bunu siyasal konu yaparsa biz burada başarılı olamayız.”


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum