Ard Arda Gelen İndirimlerden Sonra Akaryakıta Tekrar Zam Bekliyor

Geçtiğimiz hafta akaryakıt fiyatlarında üst üste yaşanan indirimlerin ardından, Brent petrolün varil fiyatının hafta sonu başlayan İsrail-Filistin gerilimi sonrasında 5-6 dolarlık bir yükseliş kaydetmesi, benzin ve motorin fiyatlarının artabileceği anlamına geliyor.

Ard Arda Gelen İndirimlerden Sonra Akaryakıta Tekrar Zam Bekliyor
09 Ekim 2023 - 13:52

Cuma günü 83 dolara kadar düşen Brent petrolün varil fiyatı, haftayı 84,58 dolar seviyesinde tamamladı. Ancak hafta sonu Hamas'ın İsrail'e operasyon düzenlemesi ve İsrail'in karşılık vermesi sonucu petrol fiyatları yeni haftaya 5-6 dolarlık bir yükselişle başladı. Sabah saatlerinde 89 dolara kadar yükselen Brent petrol, şu an 87 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Bu gelişmenin benzin ve motorin fiyatlarına önümüzdeki günlerde yansıması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta yaşanan indirimlerle benzinin litresi 33-34 liralara, motorinin litresi ise 37-38 liralara gerilemişti.

Fiyatlardaki yükselişte, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların Orta Doğu'da tansiyonu yükseltmesinin, küresel petrol arzını olumsuz etkileyebileceği endişeleri etkili oldu. Ayrıca İran'ın çatışmalarda Hamas'ı desteklediğini açıklamasının ardından, ABD ve Batılı ülkelerin İran'a karşı tedbir alma ihtimali de fiyatların yükselişine katkıda bulundu.

Çin'de kutlanan Güz Ortası Festivali'nin denk geldiği uzun tatil haftasında, ülke içinde seyahat edenlerin sayısının Kovid-19 salgını öncesi seviyelere çıktığına dair veriler, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı ülke olan Çin'de talebin toparlanacağı algısını güçlendirdi. Bu da petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareketini destekledi.

Akaryakıt fiyatlarındaki bu gelişmeler, sürücülerin yakın gelecekte benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip etmelerine neden olacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum