Anagold Madencilik'ten Kamuoyu açıklaması

Anagold Madencilik iddialara cevap verdi

Anagold Madencilik'ten Kamuoyu açıklaması
25 Ağustos 2023 - 16:12
"Erzincan İliç ilçesinde hizmet veren Çöpler Altın Madeni'nde kapasite artırımıyla ilgili olarak Anagold Madencilik, son dönemde ortaya atılan asılsız ve gerçeği yansıtmayan iddiaların ardından kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yayınladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"  

“Çöpler Maden İşletmemizin kapasite artırımıyla ile ilgili asılsız, gerçeği yansıtmayan iddialar üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek için açıklama gereği duyduk.

Öncelikle, Anagold olarak Çöpler Madeni İşletmemizdeki tüm faaliyetlerimizi ilgili mevzuatlara uygun bir şekilde sürdürdüğümüzü belirtmek isteriz. Çevre, iş sağlığı ve güvenliği açısından ulusal ve uluslararası standartların uygulandığı Çöpler Maden İşletmemiz, kullanılan teknoloji ve teknikler açısından dünyanın ve ülkemizin sayılı madenleri arasında yer almaktadır.

Bazı medya organlarında yer alan asılsız iddiaların aksine kapasite artırımına konu olan projenin işletme ruhsatlı alanlar içerisinde olduğunu belirtiriz. Halihazırda üretim faaliyetleri devam eden açık ocak işletmemizin kuzeybatı kısmının jeolojik ve jeoteknik koşullar dikkate alınarak düzenlenmesi ve basamak şevlerinde değişiklik yapılması nedeniyle, ocak alanının kuzeybatı kısmında 5,83 ha genişleme yapılması gerekmiştir.

Mevcut ÇED izinli alanımızda büyütme ya da genişletme söz konusu değildir. Yapılan işlem, ÇED izin alanında yer alan açık ocak koordinatlarında değişikliğe gidilmesidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum