Anagold, görevlendirilmeyen çalışanları 1 Nisan'a kadar idari izinli sayacak

Erzincan İliç’te yaşanan maden faciasının ardından ocağı işleten Anagold şirketi çalışanlara e-posta gönderdi. Mesajda, “Sahada sadece arama kurtarma ve kriz yönetimi çalışanlarının bulunması talimatı nedeniyle bu kapsamda görevlendirilmeyen tüm çalışanlarımız 1 Nisan 2024 tarihine kadar idari izinli olarak sayılacaktır” denildi.

Anagold, görevlendirilmeyen çalışanları 1 Nisan'a kadar idari izinli sayacak
20 Şubat 2024 - 17:30

Erzincan İliç’teki Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat günü saat 14.28 sıralarında siyanürlü toprak kaymasının ardından göçük altında kalan dokuz işçiyi arama kurtarma çalışmaları hâlâ devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, heyelan riski nedeniyle arama faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Bölgede risk devam ederken, siyanürlü toprak yığınının taşınması işlemleri başladı.

Savcılık tarafından soruşturma devam ederken, Anagold işçilere e-posta gönderdi. Şirketin mesajında yaşanan olaydan dolayı üzüntü duydukları belirtildi:

“Bu zorlu ve yoğun çalışma süreci devam ederken üretim faaliyetlerimizin durdurulmuş olması, aşağıdaki haritada verilen bölgelerin kapatılmış olması, sahada sadece arama kurtarma ve kriz yönetimi çalışanlarının bulunması talimatı nedeniyle bu kapsamda görevlendirilmeyen tüm çalışanlarımız 1 Nisan 2024 tarihine kadar idari izinli olarak sayılacaktır.”

İzne tâbi olan çalışanların listesinin paylaşıldığı mesajda şöyle denildi:

“Sahamızdaki zorlu durum içerisinde kontrollü ve güvenli çalışma ortamı sağlamayı daha mümkün kılacağı için ekli listede adı olup idari izne yollanmış olsa bile ihtiyaç duyulan pozisyonlar, uzaktan çalışmaya devam edecek olup bu kapsamdaki ihtiyaçlar için bölüm yöneticiniz ile iletişimde olmanız yeterli olacaktır. Bu süreci farklı bir şehirde geçirmek isteyen çalışanlarımızın talebi, içinde bulunduğumuz yasal süreçler açısından bir aykırılık yaratmadığı sürece bölüm müdürlerinin onayına bağlıdır. Süreç boyunca alınacak her türlü aksiyonlar hakkında sizlere ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Konu hakkındaki diğer sorularınızı İK bölümüne iletebilirsiniz. “

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum